Există și mămici norocoase care sunt ajutate de cadrele medicale imediat ce au o urgență și medici devotați meseriei, care fac tot ce le stă în putință pentru binele suprem al pacienților. Este și cazul unei mame care îi este recunoscătoare medicului care i-a salvat viața și i-a mai oferit o a doua șansă să devină mamă, după ce a aflat că inimioara bebelușului din pântec nu mai bate la doar 12 săptămâni de sarcină.
Femeia mai avea deja un copil în vârstă de nouă luni când a decis împreună cu soțul ei să rămână însărcinată din nou. Prima sarcină a fost ușoară și, deși încercările pentru a doua sarcină se aștepta să dureze mai mult, miracolul vieții s-a instalat în pântecele mamei de la prima încercare.
La prima ecografie, la doar cinci săptămâni de sarcină, medicul le-a arătat părinților pe monitor micuța inimioară a copilașului care bătea ritmic și normal.
„Soțul meu m-a strâns foarte tare de mână când a auzit bătaia inimii și când medicul ne-a arătat pe monitorul ecografului micuțul bob de fasole care urma să devină fiul său fiica noastră. Câteva săptămâni mai târziu, la următoarea ecografie, în pântecul meu nu mai exista nici copilaș, nici bătăi ale inimii, iar acțiunea rapidă a doctorului meu mi-a salvat viața și mi-a oferit șansa de a rămâne însărcinată cu gemeni, un an mai târziu”, declară mama.
„La ecografia de 12 săptămâni nu s-a mai auzit nicio bătaie a inimioarei”
Deși la prima vizită la medicul ginecolog, acesta o asigurase pe femeie că totul arăta grozav, i-a recomandat să vină la 12 săptămâni de sarcină pentru încă o ecografie astfel încât să poată monitoriza mai bine dezvoltarea fătului. Așadar, la 10 săptămâni de sarcină s-a programat din nou la o ecografie, timp în care specialistul nu a scos nicio vorbă și a chemat un medic în sala.
„Inimioara nu-i mai bate. Îmi pare foarte rău”, a afirmat medicul.
Imediat ce a ieșit din clinică, femeia s-a trezit în plină stradă aglomerată, fără bătăi ale inimioarei copilașului ei din pântec, cu inima rănită, fără a ști în ce direcție să o ia. Din păcate nu-și putea explica nici cauza pierderii sarcinii, pentru că nu avusese dureri, nu avusese sângerări, s-a hrănit corespunzător și a dormit zilnic atunci când se simțea obosită.
„Medicul meu mi-a dat trei opțiuni, iar eu am ales-o pe cea mai bună”
Pacienta și-a sunat imediat medicul ginecolog pentru a-i da veștile pe care le-a aflat la ecografia care tocmai ce se încheiase, iar aceasta i-a dat trei opțiuni. Femeia putea fie să aștepte ca sarcina să se elimine singură acasă, să ia un medicament pentru a grăbi avortul sau să elimine ce a mai rămas din sarcină prin operație.
Îngrijorarea medicului venea din faptul că la șapte săptămâni de sarcină încetaseră bătăile inimii bebelușului, iar corpul femeii nu dăduse niciun semnal în tot acest timp că ar fi ceva neregulă. Eliminarea medicamentoasă a sarcinii ar fi fost foarte periculoasă, pentru că femeia putea dezvolta o infecție potențial fatală.
Pacienta și-a exprimat dorința de a fi operată, pentru că nu ar fi putut suporta să treacă prin pierderea unei sarcini de una singură, fără ajutor medical și nici nu se simțea confortabil să poarte în pântecele ei un făt decedat. A fost programată pentru a doua zi la operație de urgență.
Ziua în care mi-au spus că bebelușului meu nu îi mai bate inima
„Operația mi-a dat șansa să mai pot avea copii în viitor”
În timpul chiuretajului, doctorul ginecolog a descoperit un polip uterin care bănuiește specialista că s-ar fi dezvoltat după nașterea primului copil. Polipii pot crește riscul unui avort, deci l-a eliminat și astfel operația i-a dat șansa pacientei să prevină infecția potențial fatală precum și să mai devină mamă în viitorul apropiat.
View this post on Instagram
Câteva luni mai târziu a aflat că este din nou însărcinată, de data aceasta cu gemeni. Primul trimestru al sarcinii a fost stresant, femeia confruntându-se cu grețuri și sângerări și cu teama de a nu pierde din nou sarcina. Dar din fericire a adus pe lume fetițele gemene care de curând au împlinit vârsta de patru anișori.
Într-adevăr există și medici cu adevărat dedicații meseriei lor și empatici cu durerile pacienților care prin deciziile lor salvează vieți omenești.
Surse foto: instagram.com istockphoto.com
Surse articol: businessinsider.com