- Tocăniță cu carne de pui
- Ingrediente pentru 4 porții de Tocăniță cu carne de pui:
- Cum se prepară Tocănița cu carne de pui:
- Mâncărică de arpagic
- Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de arpagic:
- Cum se prepară Mâncărica de arpagic:
- Mâncărică de ceapă verde, cu zucchini
- Ingrediente pentru 6-8 porții de Mâncărică de ceapă verde:
- Cum se prepară Mâncărica de ceapă verde:
- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Iarna, Tocanite de pui, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Ceapa, Tocanite, Pranz, Simple
- Ingrediente principale:
- ceapa, alte legume, carne, ulei, condimente, apa, verdeata
Tocăniță cu carne de pui
Când ne gândim la o mâncărică de ceapă, nu putem să nu luăm în calcul și o tocăniță. Următoarea rețetă conține și carne de pui, iar ceapa și celelalte legume o vor face savuroasă, atât pe placul celor mari, cât și a micilor pofticioși.
Ingrediente pentru 4 porții de Tocăniță cu carne de pui:
4-5 cepe, de mărime medie
1 piept de pui
4 cartofi de mărime medie
1 ardei gras roșu
1 morcov
4 roșii bine coapte (de mărime medie)
4 linguri ulei
1 cană de apă
pătrunjel proaspăt (o ceșcuță)
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute- 1 oră și 30 de minute
Cum se prepară Tocănița cu carne de pui:
Pasul 1: Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
Pasul 2: Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe
Pasul 3: Se curăță cartofii și se taie cubulețe.
Pasul 4: Ardeiul roșu va fi spălat și tocat mărunt.
Pasul 5: Morcovul va fi spălat și dat pe răzătoare/ tăiat cubulețe.
Pasul 6: Roșiile se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Pasul 7: Carnea de pui se pune la înăbușit, împreună cu ceapa.
Pasul 8: Alături de ea se vor adăuga roșiile, ardeiul, morcovul și cartofii. Se acoperă vasul respectiv cu un capac și se adaugă constant apă.
Pasul 9: Se lasă la fiert până când toate ingredientele s-au pătruns bine.
Pasul 10: Peste tocăniță se pune pătrunjel proaspăt (spălat în prealabil).
Mâncărică de arpagic
Arpagicul se remarcă datorită gustului dulce și aromei speciale pe care o va conferi sosului de roșii. Chiar dacă nu este simplu de curățat, vei vedea că merită efortul, întrucât vei putea obține o mâncare apreciată de întreaga familie.
Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de arpagic:
600 g arpagic
un mușchiuleț de porc
4 linguri ulei
4 roșii bine coapte, de mărime medie/ 2 linguri bulion/o ceșcuță pastă de roșii
1 cană de apă
o ceșcuță de pătrunjel proaspăt
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Mâncărica de arpagic:
Pasul 1: Se curăță bine arpagicul și se spală.
Pasul 2: Taie mușchiulețul de porc cubulețe și îl vei pune într-o crăticioară, la înăbușit.
Pasul 3: Spală roșiile, curăță-le de coajă și taie-le cubulețe. Poți să pregătești și bulionul/pasta de roșii.
Pasul 4: Pe măsură ce mușchiulețul de porc începe să se rumenească, pune peste el arpagicul și roșiile/bulionul/pasta de roșii. Acoperă vasul cu un capac.
Pasul 5: Adaugă apă pe măsură ce mâncărica va scădea.
Pasul 6: Lasă la fiert până când carnea se pătrunde perfect, iar arpagicul se înmoaie.
Pasul 7: Decorează mâncărica cu pătrunjelul proaspăt, bine spălat în prealabil.
Mâncărică de ceapă verde, cu zucchini
Pregătește-le celor dragi o mâncărică de ceapă verde, plină de aromele proaspete ale verii. Aceasta se bazează pe ingrediente simple, care își vor păstra savoarea și datorită uleiului de măsline.
Ingrediente pentru 6-8 porții de Mâncărică de ceapă verde:
2 legături de ceapă verde
1 kg de zucchini (de mărime medie)
3 roșii bine coapte
3-4 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 cană de pătrunjel proaspăt
sare (după gust)
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Mâncărica de ceapă verde:
Pasul 1: Spală bine zucchini și taie-i cubulețe.
Pasul 2: Spală ceapa verde, vei curăța bulbii și fiecare legătură va fi tăiată pe jumătate.
Pasul 3: Usturoiul va fi tocat.
Pasul 4: Uleiul de măsline va fi pus la încins, iar peste el se vor adăuga ceapa, usturoiul și zucchini. Lasă-le să se pătrundă cam 3 minute, la foc mare, amestecând încet.
Pasul 5: Roșiile vor fi spălate, curățate de coajă și tăiate bucățele.
Pasul 6: Vei da focul mai încet și vei adăuga în uleiul de măsline și roșiile. Adaugă acolo și sare. Lasă pe foc până când zucchini și ceapa verde se frăgezesc (cam 10 minute).
Pasul 7: Toacă pătrunjelul și îl vei adăuga peste mâncărica de ceapă verde. Mai amestecă în ea.
Pasul 8: Poți să o lași să se răcorească aproximativ 10 minute, până când o vei servi.
Surse:
www.goodfood.com.au
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!