- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Fripturi de pui, Carne de pui, Feluri de mancare, Mamaliga, La foc, Carne, Fripturi, Revelion
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de pui in sos de usturoi cu mamaliguta?
Pentru prepararea fripturii de pui in sos de usturoi cu mamaliguta ai nevoie de:
- 500 gr carne de pui.
- sare, piper,
- 1 lingurita boia,
- 1 ,1/2 cana apa,
- 1/2 legatura patrunjel,
- 4 catei mari de usturoi,
- putin ulei,
- 3 cani apa,
- 1 cana malai,
- sare.
Cum se prepara friptura de pui in sos de usturoi cu mamaliguta?
Iata cum trebuie sa procedezi:
- Incingi ulei intr-o oala si pui carnea de pui condimentata cu sare si piper.
- O prajesti la foc mediu pana se rumeneste foarte bine pe ambele parti.
- Presari boiaua peste carne si o stingi cu apa (apa sa acopere carnea).
- Adaugi patrunjelul tocat si o lasi la fiert timp de 30 de minute, la foc mediu, pana ce sosul scade sub jumatatea carnii. (Timpul de fierbere poate varia in functie de marimea bucatilor de carne.)
- Intre timp prepari mamaliga: pui apa rece intr-o oala si malaiul peste, adaugi sare si amesteci; cand incepe sa se ingroase mamaliga amesteci repede pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei. (Daca pui mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase.)
- Adaugi usturoiul tocat marunt peste carnea de pui si o mai lasi la fiert un minut.
- Faci un pat de mamaliguta si pui carnea de pui si sosul peste.
Friptura de pui in sos de usturoi cu mamaliguta e absolut delicioasa. Durata totala de preparare a acestei retete este de o ora.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!