- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Salate, Piept de pui, La foc, Carne, Pranz, Cina, Salate de pui, Gustoase
Ingrediente pentru 6 portii:
2 piepturi de pui dezosate, fara piele (aprox. 500 g)1 catel usturoi
500 ml supa de pui
12 rosii mici (cherry)
125 g mozzarella
1/2 salata verde creata
1 salata verde
PENTRU SOS
1 avocado, 1 lingurita miere sucul a 3 lamai
120 ml suc de rosii
sare, piper macinat
crutoane ( Crutoanele prajite sunt excelente atat alaturi de salate, cat si cu supe. Acestea se gasesc in magazine cu diferite arome, insa pot fi preparate cu usurinta si acasa. "Se taie painea cubulete, intr-o tigaie se prajesc pe toate partile in ulei sau unt pana devin crocante".)
Mod de preparare:
1) Se spala carnea si se taie in felii groase de 2 cm. Se curata si se taie in doua usturoiul.
2) Intr-o oala se da in clocot supa de pui, se adauga carnea si usturoiul, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, pana se face bine carnea.
3) Se toarna carnea impreuna cu zeama intr-un vas, se acopera si se lasa 30 minute la rece.
4) Sos: se taie in doua avocado, i se indeparteaza semintele si se cojeste. Cu un mixer se paseaza avocado impreuna cu mierea, sucul de lamaie si de rosii. Se condimeteaza cu sare si piper.
5) Se spala si se taie in doua rosiile. Se feliaza mozzarella. Se curata se spala si se zvanta salata.
6) Se impart frunzele de salata in 6 farfurii. Se pune deasupra carnea, rosiile si mozzarella si se prepara crutoanele. Se serveste imediat. Sosul se serveste separat.
Reteta propusa de Arhire Monica
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!