- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, La aburi, Mancaruri cu carne, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Pranz, Gustoase
Asadar, pentru primul vas (cel inferior) avem nevoie de 6-8 pulpe inferioare dezosate si fara piele (stim ca nu e chiar sanatoasa), condimentate cu putina sare, piper, cimbru si putina boia dulce sau iute (dupa preferinte).
Pentru vasul al doilea: in jur de 250 de grame de broccoli sau conopida si 2-3 cartofi taiati cubulete. mai pot fi adaugati morcoviori si ardei grasi pentru culoare si un boost de vitamine.
Iar in al treilea vas o canita de orez, cu doua de apa, in care s-a taiat julienne o ceapa rosie si s-au adaugat condimentele clasice precum sarea, piperul si un pic de curry pentru culoare.
Vasul se umple cu apa pana la limita indicata si se lasa 40 de minute sa-si faca treaba.
De aici se pot face multe combinatii, atentie, trebuie evitate combinatiile precum:
orez+carne
orez + cartofi
cartofi+ carne.
Ce mai ramane? Destule: orez+ brocoli, cartofi +broccoli, carne +broccoli. suficient sa impaci mai multe preferinte, si asta in doar 40 de minute si ceva .
Pofta buna si sanatate maxima!
Reteta propusa de Alina Filip
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!