- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Carne, Mancaruri, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de pui, frunze de vita de vie, ulei, ceapa, verdeata, mirodenii, lamaie
Ingrediente pentru 20 de Sărmăluțe cu pui în foi de viță (4-5 porții)
carne tocată de la 1 piept de pui mare
30 de frunze de viță de vie
50 g orez
2 cepe
100 ml ulei
pătrunjel
sare și piper
500 ml zeamă de carne (preparată în prealabil)
25 g unt
zeama de la o lămâie
semințe de piper/ foi de dafin
iaurt sau smântână (pentru servirea sărmăluțelor)
Timp de preparare (cu tot cu fierberea): 2 ore
Cum se prepară Sărmăluțele cu pui în foi de viță
Pasul 1: Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei.
Pasul 2: Carnea tocată va fi combinată cu ceapa călită, cu orezul și cu verdeața, tocată mărunt. Se adaugă sare și piper, după gust.
Pasul 3: Foile de viță, dacă sunt proaspete, se vor opări până își schimbă culoarea. Dacă sunt conservate, se spală în mai multe ape reci.
Pasul 4: Umplutura de carne va fi distribuită pe fiecare frunză de viță și se vor face sarmale mici, împachetate cu grijă, astfel încât să nu se desfacă.
Pasul 5: O cratiță se va unge cu unt, iar pe fundul ei se vor așeza frunze de viță. Deasupra acestor frunze se vor așeza sărmăluțele, dispuse circular. Printre ele se vor pune și boabe de piper/frunze de dafin tăiate.
Pasul 6: Sărmăluțele vor fi stropite cu zeamă de lămâie.
Pasul 7: Se va pune capacul peste cratiță și sărmăluțele se vor lăsa să fiarbă la foc mic, până când frunzele de viță se înmoaie și carnea se pătrunde bine.
Pasul 8: Sărmăluțele pot fi servite cu iaurt sau cu smântână.
Poți comanda Sărmăluțe cu pui în frunze de viță de la bucateperoate.ro
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!