Culinarby
Qbebe

Rulada de vita cu prune

Rulada de vita cu prune

Ileana Gheorghe

Rulada de vita cu prune este un aperitiv aspectuos care poate colora frumos o masa de Sarbatori. Nu este foarte dificil de preparat, necesita doar multa rabdare si atentie, insa gustul si aspectul sunt pe masura efortului.

Rulada de vita cu prune
Timp preparare Timp preparare:
peste 3 ore
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Aperitive reci, Carne de vita, Aperitive de Craciun, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, La cuptor, Antricot de vita, Carne, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
antricot de vita, prune uscate

Ingrediente pentru rulada de vita cu prune:

450 g de antricot de vita

50 g de carne de vita tocata

60 g de cascaval

10 prune uscate

100 g de porumb dulce

20 g de coniac

piper negru macinat, coriandru, 3-4 catei de usturoi

sare, 1 lamaie

folie de aluminiu

Cum prepari rulada de vita cu prune:

Antricotul de vita trebuie sa fie cat mai fraged si mai roz, pentru rezultate bune. Din prunele uscate trebuie scosi samburii si se pun la inmuiat in putin coniac si apa calda, pentru 2 ore. Antricotul se taie in jumatate pe latime, dar nu pana la capta, astfel incat sa obtinem o bucata subtire dar foarte mare ca suprafata. Se bate pana ce se subtiaza bine. Daca antricotul este foarte gros se pot face doua bucati mari. Se sareaza, se pipereaza si se lasa in zeama de la lamaie cu usturoi pisat pentru o ora. Se amesteca bine carnea tocata cu cascaval razuit si cu porumb. Se pune in mijlocul antricotului amestecul de carne tocata, se aliniaza prunele uscate si se preseaza bine apoi se ruleaza foarte strans antircotul in jurul umpluturii, pentru a forma rulada. Puteti alege sa inveliti rulada in tifon sau sa o legati cu ata, pentru a o tine stransa. Apoi sa o inveliti in folie de aluminiu. Se lasa inca doua ore in frigider, apoi se pune la cuptorul incins in prealabil pe o tava unsa cu ulei si cu putina apa, timp de ora la 200 de grade Celsius si inca 15 minute la 170 de grade Celsius. Se lasa la racit, apoi in frigider pentru cel putin o ora. Apoi se taie in felii cu un cutit bine ascutit. Pofta buna!

Articolul urmator
Arancini italiene: 6 rețete pe care trebuie să le încerci
Arancini italiene: 6 rețete pe care trebuie să le încerci

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic
    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic

    Prunele uscate sunt bogate în nutrienți și pot fi folosite pentru a găti diferite feluri de mâncare dulci și sărate. Așadar, poți folosi aceste ingrediente pentru a...

    De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul
    De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul

    Te-ai întrebat vreodată de ce sunt atât de puțini bărbați vegetarieni? Ei bine, un studiu recent dezvăluie motivul: bărbații au tendința să consume mai multe carne...

    Sunt un ticălos pentru că nu îi cumpăr soției mele însărcinate ceea ce își dorește să mănânce?
    Sunt un ticălos pentru că nu îi cumpăr soției mele însărcinate ceea ce își dorește să mănânce?

    O postare pe Reddit a generat mai mult de 1500 de comentarii. Se pare că sarcina unei femei afectează puternic bugetul familiei prin poftele alimentare ale acesteia iar soțul ei a decis...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    Deshidratarea fructelor acasă: beneficii și contraindicații
    Deshidratarea fructelor acasă: beneficii și contraindicații

    Te-ai gândit vreodată să încerci deshidratarea fructelor acasă? Și dacă da și dacă nu, noi ți-am pregătit un ghid despre cum poți face asta. Poți să le mănânci...

    Soția mea mă acuză că mi-am înfometat copilul, dar el nu vrea să mănânce nimic, niciodată
    Soția mea mă acuză că mi-am înfometat copilul, dar el nu vrea să mănânce nimic, niciodată

    Un tată de peste hotare se simte neîndreptățit pentru că soția sa îl acuză că le-a înfometat copilul. Acesta a scris pe un forum de parenting, povestind că el și...

    20 de lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe înainte de cezariană
    20 de lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe înainte de cezariană

    Operația de cezariană este una complexă, iar recuperarea nu e ușoară și poate dura mult timp. Uite 20 de lucruri pe care trebuie să știi urmează să naști prin cezariană.

    35 de lei pentru 2 sarmale la Târgul de Crăciun! Cât trebuie să scoată din buzunar părinții pentru distracția copiilor?
    35 de lei pentru 2 sarmale la Târgul de Crăciun! Cât trebuie să scoată din buzunar părinții pentru distracția copiilor?

    Miroase a vacanță! A brad, a portocale și a sărbători! Și mai ales, miroase a sarmale delicioase ca la mama acasă! În târgurile de Crăciun din țară găsiți preparate...

    © 2024 Qbebe