- Timp preparare:
- peste 3 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Carne de vita, Aperitive de Craciun, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, La cuptor, Antricot de vita, Carne, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- antricot de vita, prune uscate
Ingrediente pentru rulada de vita cu prune:
450 g de antricot de vita
50 g de carne de vita tocata
60 g de cascaval
10 prune uscate
100 g de porumb dulce
20 g de coniac
piper negru macinat, coriandru, 3-4 catei de usturoi
sare, 1 lamaie
folie de aluminiu
Cum prepari rulada de vita cu prune:
Antricotul de vita trebuie sa fie cat mai fraged si mai roz, pentru rezultate bune. Din prunele uscate trebuie scosi samburii si se pun la inmuiat in putin coniac si apa calda, pentru 2 ore. Antricotul se taie in jumatate pe latime, dar nu pana la capta, astfel incat sa obtinem o bucata subtire dar foarte mare ca suprafata. Se bate pana ce se subtiaza bine. Daca antricotul este foarte gros se pot face doua bucati mari. Se sareaza, se pipereaza si se lasa in zeama de la lamaie cu usturoi pisat pentru o ora. Se amesteca bine carnea tocata cu cascaval razuit si cu porumb. Se pune in mijlocul antricotului amestecul de carne tocata, se aliniaza prunele uscate si se preseaza bine apoi se ruleaza foarte strans antircotul in jurul umpluturii, pentru a forma rulada. Puteti alege sa inveliti rulada in tifon sau sa o legati cu ata, pentru a o tine stransa. Apoi sa o inveliti in folie de aluminiu. Se lasa inca doua ore in frigider, apoi se pune la cuptorul incins in prealabil pe o tava unsa cu ulei si cu putina apa, timp de ora la 200 de grade Celsius si inca 15 minute la 170 de grade Celsius. Se lasa la racit, apoi in frigider pentru cel putin o ora. Apoi se taie in felii cu un cutit bine ascutit. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!