- Timp preparare:
- 90 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Placinte, Prajituri, Placinte simple, Placinte la cuptor, Prajituri cu lamaie
- Ingrediente principale:
- zahar, oua, faina, lamaie
Ingrediente
280 g faina155 g unt
60 g zahar
190 ml frisca lichida
3 oua
160 g zahar45 ml apa rece
125 ml zeama de lamaie
coaja de la o lamaie
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Amesteca faina, untul si zaharul apoi adauga apa rece si framanta aluatul. Da-l la rece pentru aproximativ 20 de minute.
Unge o tava cu unt. Intinde aluatul in tava, taie marginile si da tava la frigider pentru alte 20 de minute.
Scoate tava din frigider, inteapa aluatul cu furculita si foloseste urmatorul truc: pune hartie de copt peste aluat, apoi boabe de fasole cat cuprinde. Baga tava la cuptor pentru 10 minute.
Scoate din cuptor si arunca fasolea si hartia de copt.
Amesteca zeama de lamaie cu frisca, zaharul, ouale si coaja de lamaie. Toarna compozitia peste aluat, bag-o la cuptor pentru 25-35 de minute. Raceste-o la temperatura camerei, apoi la frigider.
O poti decora cu mici floricele sau alte decoratiuni, facute din gemuri, ciocolata sau zahar si oua( bezele).
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!