- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Pulpe de pui, Mancaruri de pui, La foc, Mancaruri gustoase, Iarna, Toamna, Carne, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- pulpe superioare de pui, faina, ceapa, usturoi, praz, un cub concentrat de supa de pui, vin alb, ulei de masline, masline, rozmarin
Ingrediente pentru 2 porții de Pui din Toscana
600 g pulpe superioare de pui (cu tot cu piele)2 linguri făină
1 lingură ulei de măsline (sau alt ulei vegetal)
1/2 ceapă
1 fir de praz
2 căței de usturoi
1 legătură de rozmarin proaspăt (și alte câteva frunze pentru decor)
1/2 cub de concentrat de supă de pui
150 ml vin alb
1 lămâie
100 g mix de măsline (negre și verzi)
300 ml apă
sare și piper (un vârf de cuțit din fiecare)
Timp de preparare: 1 oră-1 oră și 15 minute
Cum se prepară Puiul din Toscana
Pasul 1: Făina se pune într-o farfurie și în ea se adaugă sarea și piperul.
Pasul 2: Pulpele de pui se spală și se vor da prin făină.
Pasul 3: Uleiul se pune la încins într-o tigaie și se vor rumeni în el pulpele de pui, cam 5 minute.
Pasul 4: Ceapa se va felia, la fel și prazul.
Pasul 5: Usturoiul se va toca mărunt.
Pasul 6: Ceapa, usturoiul și prazul se vor rumeni în uleiul rămas de pui cam 2-3 minute (la foc mediu). De asemenea, alături de ele se vor adăuga rozmarinul, vinul, apa și cubul de concentrat de supă de pui.
Pasul 7: Coajă de lămâie va fi adăugată în tigaie, peste ingredientele menționate anterior, alături de zeamă (provenită de la o jumătate de lămâie).
Pasul 8: Ceea ce se află în tigaie va fi lăsat să se gătească până va da în clocot. Apoi se va lăsa focul încet și se mai lăsa acolo cam aproximativ 30 de minute, având grijă să amesteci încet. Nu uita să adaugi acolo și măslinele, lăsând apoi pe foc încă 10 minute.
Pasul 9: După ce te-ai asigurat că puiul este bine pătruns, adaugă-l peste ingredientele din tigaie, punând peste el frunze proaspete de rozmarin. Dacă vrei, poți să decorezi la final cu alte câteva frunze de acest fel.
Surse:
www.independent.co.uk
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!