- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- Familie
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Fripturi de porc, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, La cuptor, Carne, Legume, Rosii, Fripturi, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de porc cu sos?
Pentru prepararea fripturii de porc cu sos ai nevoie de:
- 800 gr carne porc,
- 400 ml suc de rosii,
- 100 ml apa,
- 2 ½ linguri pasta de tomate,
- 1 ½ lingura cimbru,
- ½ capatana de usturoi,
- 5 linguri ulei,
- sare si piper.
Cum se prepara friptura de porc cu sos?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Carnea de porc spalata si stearsa o tai in bucati cat palma de mari si groase de 1 sau 2 degete.
2. Apoi crestezi fiecare bucata pe margini din loc in loc pentru a evita curbarea lor.
3. Carnea astfel fasonata o asezi intr-o tava intr-un singur strat.
4. Zdrobesti usturoiul si il amesteci cu ½ lingurita de sare si ulei, pe care il adaugi treptat, lingura cu lingura. Dupa fiecare lingura de ulei adaugata amesteci foarte bine pana la incorporare. ( La final trebuie sa arate ca o maioneza.)
5. Sucul de rosii il amesteci cu usturoiul, pasta de tomate, apa, cimbrul si piperul.
6. Torni sosul in tava peste carne, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, timp de 1h, la foc mediu. Daca vrei ca sosul sa fie mai scazut, dupa 1 h scoti folia de aluminiu si mai lasi tava 10-15 minute in cuptor.
Friptura de porc cu sos o poti servi cu cartofi sau cu orez. Prepararea acestei retete dureaza in jur de o ora si jumatate, dar familia ta va fi cu siguranta incantata de gustul delicios al fripturii de porc cu sos.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!