Culinarby
Qbebe

Cele mai rapide deserturi de Revelion

Cele mai rapide deserturi de Revelion

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fiecare dintre noi își dorește ca la masa de Revelion să-și încânte familia și oaspeții cu tot felul de preparate savuroase. Printre acestea se numără, desigur, și deserturile. Dacă vrei să pregătești unele rapide și deosebite totodată, inspiră-te din sugestiile din articolul de mai jos. Cu siguranță nu vei regreta!

Cele mai rapide deserturi de Revelion
Timp preparare Timp preparare:
15-45 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, Mere, La cuptor, Pere, Capsuni, Banane, La foc, Fara foc, Portocale, Ananas, Nuci, Struguri, Zmeura, Nuca de cocos, Kiwi, Lapte, Iarna, Smantana, Fructe, Lactate, Prajituri, Oua, Cereale, Prajituri cu ciocolata, Prajituri cu fructe, Prajituri rapide, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Prajituri fara crema, Revelion, Cina, Faina, Gustoase, Simple, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, zahar, oua, praf de copt, mirodenii, frisca, fructe

Prăjitură rapidă cu cacao

Să facem cunoștință cu un desert ce va fi binevenit în seara de Revelion, fiind mai ales pe placul iubitorilor de ciocolată. În plus, se va putea prepara rapid, fără a necesita ingrediente costisitoare.
Timp de preparare: 40 de minute

Nivel de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 8 porții de Prăjitură rapidă cu cacao:

1 cană de făină albă
1 cană de zahăr
1/2 cană pudră de cacao
1/2 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de sare
3/4 de cană de lapte
1/4 de cană de ulei
1 linguriță esență de vanilie
1 ou mare
Pentru decor:
1 tub de frișcă vegetală (spray)/înghețată de vanilie
pudră de cacao, zmeură

Cum se prepară Prăjitura rapidă cu cacao:

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Într-o tavă vei pune o bucată de hârtie de copt (de 20X20 cm), lăsându-i marginile în afară
Pasul 3: Într-un vas vei pune făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și sare. Adaugă acolo și uleiul, laptele și esența de vanilie. Amestecă-le cu mixerul. Nu uita să adaugi și oul, continând să mixezi.
Pasul 4: Amestecul rezultat va fi pus în tavă și introdus la cuptor pentru 30 de minute (verifică dacă este copt folosindu-te de „testul cu scobitoare": dacă vei înțepa prăjitura și scobitoarea este murdară, atunci nu este gata. Dar dacă scobitoarea este curată, prăjitura este gata)
Pasul 5: Scoate prăjitura din cuptor și las-o la răcit 10 minute. O vei scoate din tavă.
Pasul 6:După ce se răcește, poți să o porționezi, să o pudrezi cu cacao și să o servești cu puțină înghețată de vanilie și cu zmeură.

Desert rapid de Revelion: Prajitura cu cacao

Citește și: Briose cu cacao

Prăjitură cu zahăr brun

Această prăjitură va fi numai bună pentru noaptea de Revelion, când vom servi o cafea sau un ceai pentru a ne mai înviora.
O vei putea prepara rapid și vă veți bucura de aromele sale de sărbătoare, conferite de scorțișoară și de nucșoară.
Timp de preparare: 40-45 de minute

Nivel de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 9 porții de Prăjitură cu zahăr brun:

3/4 de cană de făină albă
3/4 de cană de zahăr brun
1 linguriță de praf de copt
1/2 de linguriță de scorțișoară
1/4 de linguriță de nucșoară
1 vârf de cuțit de sare
1/3 de cană de apă
2 ouă mari

Cum se prepară Prăjitura cu zahăr brun:

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Ungeți cu unt partea inferioară a tăvii în care veți coace prăjitura. Puneți și puțină făină.
Pasul 3: Puneți într-un vas făina, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea. Adăugați și ouăle și apa. Amestecați cu mixerul 30 de secunde, la viteză redusă. Creșteți apoi viteza și mixați pentru încă 2 minute (dar la viteza medie, nu maximă!)
Pasul 4: Băgați la cuptor amestecul obținut și lăsați-l la copt pentru 33-36 de minute. Verificați dacă prăjitura este gata cu ajutorul unei scobitori.
Pasul 5: Lăsați prăjitura la răcit până la 15 minute. Veți tăia din ea abia după ce s-a răcit complet. >

„Mini-vulcani de ciocolată"

Iată un alt desert rapid, tot pe bază de ciocolată, potrivită pentru seara de Revelion. Nu va dura deloc mult să o pregătiți și cu siguranță îi va cuceri pe oaspeții tăi!

Timp de preparare: 30 de minute

Nivel de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 4 porții de „Mini-vulcani de ciocolată":

1/ 2 de cană de unt (tăiat cubulețe)
114 grame de ciocolată amăruie (tăiată bucățele)
2 ouă
2 gălbenușuri de ou
1/3 cană de zahăr
1 vârf de cuțit de sare
1/4 de cană de făină albă
Pentru decor:
zahăr pudră
opțional: înghețată de vanilie, frunze de mentă

Cum se prepară „Mini-vulcanii de ciocolată":

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 220 de grade.
Pasul 2: Într-o crăticioară veți topi untul și ciocolata, având grijă să faceți acest lucru la foc mic. Amestecați continuu și apoi transferați-le într-un castron mare.
Pasul 3: Adăugați în castronul respectiv și cele 2 ouă întregi, cele 2 gălbenușuri, zahărul, sarea și amestecați-le bine. Puneți treptat și făina.
Pasul 4: Compoziția obținută va fi pusă în 4 forme (pot fi de tarte sau de brioșe).
Pasul 5: Puneți formele pe o bucată de hârtie de copt și lăsați-le la copt pentru 10-12 minute.
Pasul 6: Scoateți formele de la cuptor. Lăsați-le să se răcorească pentru 1 minut.
Pasul 7: Cu ajutorul unui cuțit, scoateți prăjiturile din forme. Pudrați-le cu zahăr.
Pasul 8: Mai lăsați-le la răcit și apoi puteți să așezați, alături de ele, puțină înghețată de vanilie  și frunze de mentă . Serviți-le cât sunt călduțe.

Desert rapid: „Vulcan” de ciocolata

Fructe în „baie" de frișcă și cacao

După atâtea preparate consistente, în seara de Revelion ar trebui să vă delectați și cu un desert ușor și rapid. Astfel, vă va lua foarte puțin timp să puneți la dispoziția invitaților tot felul de fructe, ce vor putea fi înmuiate într-un „sos" de frișcă și cacao.
Nu uitați: Puteți folosi orice fel de fructe, cu condiția să fie proaspete!
Timp de preparare: 15 minute

Nivel de dificultate: ușor

Ingrediente pentru Fructe în „baie" de frișcă și cacao:

1 cană de frișcă grasă
1 cană de zahăr pudră
230 de grame de brânză dulce, cât mai moale
1/3 cană de pudră de cacao
1 linguriță de esență de vanilie
tot felul de fructe (în ce cantitate doriți)

Cum se prepară Fructele în „baie" de frișcă și cacao

Pasul 1: Pregătiți fructele pe care le veți înmuia în „baia" de frișcă și cacao.
Pasul 2: Veți folosi mixerul pentru a amesteca frișca și două lingurițe din zahărul pudră. Veți mixa până când frișca se va întări.
Pasul 3: Într-un vas separat veți pune brânza dulce, 1/4 plus încă 2 lingurițe din zahărul pudră, pudra de cacao și esența de vanilie. Amestecați-le bine cu frișca și cu restul de 1/2 de cană de zahăr pudră.
Pasul 4: Puneți amestecul la frigider înainte de a-l servi
Pasul 5: Invitați-vă oaspeții să-și aleagă fructele pe care vor dori să le înmoaie în crema obținută. >

Panna cotta de cocos cu fructe

Răcoriți-vă în lunga noapte de Revelion cu un desert rapid, specific italian, adaptat pentru a fi pregătit și cu fructe exotice.
Cu siguranță că vă va cuceri de la început și nici nu va dura mult până să-l pregătiți.
Timp de preparare: 30 de minute
Nivel de dificultate: mediu

Ingrediente pentru 6 porții de Panna cotta de cocos cu fructe :

1 linguriță de gelatină (sub formă de pulbere)
1 borcan de 450-500 de g de cremă de cocos
400 de grame de lapte de cocos
2 căni de frișcă grasă (rece)
1/4 de cană de zahăr pudră
Pentru decor: fructe asortate, frunze de mentă

Cum se prepară de Panna cotta de cocos cu fructe:

Pasul 1: Într-un castronel veți pune la înmuiat gelatina (în 3 lingurițe de apă rece).
Pasul 2: Într-o cratiță de mărime medie veți pune crema de cocos și laptele de cocos. Le veți încălzi la foc mediu până când vor începe să apară bule. Dați focul mic și turnați amestecul cu cocos în gelatina înmuiată. Amestecați totul bine, asigurându-vă că gelatina s-a topit complet.
Pasul 3: Umpleți un castron mare cu apă rece. Puneți amestecul de cocos într-un alt castron, ce va încăpe perfect în castronul cu apă. Castronul cu amestecul de cocos va sta în castronul cu apă ca să se răcească. Între timp, veți amesteca în el cu o spatulă, până când va începe să se întărească.Odată ce amestecul se va solidifica, îndepărtați-l imediat din vasul cu apă.
Pasul 4: Aruncați apa din castron și ștergeți-l. În el veți pune frișca și zahărul pudră și le veți amesteca bine.
Pasul 5: Acest amestec va fi pus peste amestecul de cocos și veți amesteca din nou.
Pasul 6: Distribuiți amestecul final în 6 forme și puneți-l la frigider pentru 4 ore.
Pasul 7: Înainte de a servi Panna cotta, scoateți-o din forme și puneți-o pe câte o farfurie.
Pasul 8: Decorați-vă desertul cu fructele dorite.

Panna Cotta de cocos cu fructe

Citește și: Panna Cotta cu ciocolată

Surse:
www.foodnetwork.com ; www.cookingclassy.com; www.ebay.com. ; www.babble.com; www.bellalimento.com

Surse poze:

www.facebook.com

 

Articolul urmator
Morcovi pentru iarnă: cele mai bune idei de păstrare
Morcovi pentru iarnă: cele mai bune idei de păstrare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cake Factory Delices, deserturi delicioase, preparate perfect de fiecare dată
    Cake Factory Delices, deserturi delicioase, preparate perfect de fiecare dată

    În pragul sărbătorilor, magia se simte în jurul nostru. Orașul este decorat cu luminițe colorate și freamătă după cadouri, iar cei mici așteaptă nerăbdători venirea...

    Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii
    Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii

    La fel cum s-a întâmplat în cazul altor aspecte ale vieții, și în ceea ce privește zodiile s-au creat, de-a lungul timpului, diverse stereotipuri. Acestea țin de...

    Am aflat cele mai intime gânduri ale soțului meu și mă simt distrusă: „Te iubesc, draga mea, dar asta nu mai e de ajuns”
    Am aflat cele mai intime gânduri ale soțului meu și mă simt distrusă: „Te iubesc, draga mea, dar asta nu mai e de ajuns”

    Sunt într-un mare impas, stare de șoc și de teamă. În week-end, pe când făceam curățenie prin șifonierul soțului meu, am dat de o coală împăturită în...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    Cele mai periculoase rase de câini pentru familii cu copii
    Cele mai periculoase rase de câini pentru familii cu copii

    Un câine poate deveni un membru important al familiei tale, mai ales dacă ai copii, însă trebuie să ai mare grijă cum îl alegi. Nu este de ajuns să îl iei pe cel...

    Cele mai insensibile zodii
    Cele mai insensibile zodii

    Dacă anumite persoane sunt mereu atente la ceea ce spun pentru a nu-i răni pe ceilalți și încearcă să consoleze, altele tind mai degrabă să vorbească fără să se...

    Cele mai disciplinate semne zodiacale
    Cele mai disciplinate semne zodiacale

    Fie că nu acceptă să fie pe locul doi, fie că sunt perfecționiste, dorindu-și să se remarce în tot ceea ce fac, fie că pur și simplu nu concep să nu-și facă planuri pentru...

    Cele mai superstițioase semne zodiacale
    Cele mai superstițioase semne zodiacale

    Superstițioși sau nu, nativii celor 12 zodii cred în CEVA, în acea forță mai presus de puterea de înțelegere a oamenilor. Uneori coincidențele și...

    © 2024 Qbebe