- Prăjitură rapidă cu cacao
- Ingrediente pentru 8 porții de Prăjitură rapidă cu cacao:
- Cum se prepară Prăjitura rapidă cu cacao:
- Prăjitură cu zahăr brun
- Ingrediente pentru 9 porții de Prăjitură cu zahăr brun:
- Cum se prepară Prăjitura cu zahăr brun:
- „Mini-vulcani de ciocolată"
- Ingrediente pentru 4 porții de „Mini-vulcani de ciocolată":
- Cum se prepară „Mini-vulcanii de ciocolată":
- Fructe în „baie" de frișcă și cacao
- Ingrediente pentru Fructe în „baie" de frișcă și cacao:
- Cum se prepară Fructele în „baie" de frișcă și cacao
- Panna cotta de cocos cu fructe
- Ingrediente pentru 6 porții de Panna cotta de cocos cu fructe :
- Cum se prepară de Panna cotta de cocos cu fructe:
- Timp preparare:
- 15-45 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, Mere, La cuptor, Pere, Capsuni, Banane, La foc, Fara foc, Portocale, Ananas, Nuci, Struguri, Zmeura, Nuca de cocos, Kiwi, Lapte, Iarna, Smantana, Fructe, Lactate, Prajituri, Oua, Cereale, Prajituri cu ciocolata, Prajituri cu fructe, Prajituri rapide, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Prajituri fara crema, Revelion, Cina, Faina, Gustoase, Simple, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, oua, praf de copt, mirodenii, frisca, fructe
Prăjitură rapidă cu cacao
Să facem cunoștință cu un desert ce va fi binevenit în seara de Revelion, fiind mai ales pe placul iubitorilor de ciocolată. În plus, se va putea prepara rapid, fără a necesita ingrediente costisitoare.
Timp de preparare: 40 de minute
Nivel de dificultate: ușor
Ingrediente pentru 8 porții de Prăjitură rapidă cu cacao:
1 cană de făină albă1 cană de zahăr
1/2 cană pudră de cacao
1/2 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de sare
3/4 de cană de lapte
1/4 de cană de ulei
1 linguriță esență de vanilie
1 ou mare
Pentru decor:
1 tub de frișcă vegetală (spray)/înghețată de vanilie
pudră de cacao, zmeură
Cum se prepară Prăjitura rapidă cu cacao:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Într-o tavă vei pune o bucată de hârtie de copt (de 20X20 cm), lăsându-i marginile în afară
Pasul 3: Într-un vas vei pune făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și sare. Adaugă acolo și uleiul, laptele și esența de vanilie. Amestecă-le cu mixerul. Nu uita să adaugi și oul, continând să mixezi.
Pasul 4: Amestecul rezultat va fi pus în tavă și introdus la cuptor pentru 30 de minute (verifică dacă este copt folosindu-te de „testul cu scobitoare": dacă vei înțepa prăjitura și scobitoarea este murdară, atunci nu este gata. Dar dacă scobitoarea este curată, prăjitura este gata)
Pasul 5: Scoate prăjitura din cuptor și las-o la răcit 10 minute. O vei scoate din tavă.
Pasul 6:După ce se răcește, poți să o porționezi, să o pudrezi cu cacao și să o servești cu puțină înghețată de vanilie și cu zmeură.
Citește și: Briose cu cacao
Prăjitură cu zahăr brun
Această prăjitură va fi numai bună pentru noaptea de Revelion, când vom servi o cafea sau un ceai pentru a ne mai înviora.
O vei putea prepara rapid și vă veți bucura de aromele sale de sărbătoare, conferite de scorțișoară și de nucșoară.
Timp de preparare: 40-45 de minute
Nivel de dificultate: ușor
Ingrediente pentru 9 porții de Prăjitură cu zahăr brun:
3/4 de cană de făină albă
3/4 de cană de zahăr brun
1 linguriță de praf de copt
1/2 de linguriță de scorțișoară
1/4 de linguriță de nucșoară
1 vârf de cuțit de sare
1/3 de cană de apă
2 ouă mari
Cum se prepară Prăjitura cu zahăr brun:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Ungeți cu unt partea inferioară a tăvii în care veți coace prăjitura. Puneți și puțină făină.
Pasul 3: Puneți într-un vas făina, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea. Adăugați și ouăle și apa. Amestecați cu mixerul 30 de secunde, la viteză redusă. Creșteți apoi viteza și mixați pentru încă 2 minute (dar la viteza medie, nu maximă!)
Pasul 4: Băgați la cuptor amestecul obținut și lăsați-l la copt pentru 33-36 de minute. Verificați dacă prăjitura este gata cu ajutorul unei scobitori.
Pasul 5: Lăsați prăjitura la răcit până la 15 minute. Veți tăia din ea abia după ce s-a răcit complet.
>
„Mini-vulcani de ciocolată"
Iată un alt desert rapid, tot pe bază de ciocolată, potrivită pentru seara de Revelion. Nu va dura deloc mult să o pregătiți și cu siguranță îi va cuceri pe oaspeții tăi!
Timp de preparare: 30 de minute
Nivel de dificultate: ușor
Ingrediente pentru 4 porții de „Mini-vulcani de ciocolată":
1/ 2 de cană de unt (tăiat cubulețe)
114 grame de ciocolată amăruie (tăiată bucățele)
2 ouă
2 gălbenușuri de ou
1/3 cană de zahăr
1 vârf de cuțit de sare
1/4 de cană de făină albă
Pentru decor:
zahăr pudră
opțional: înghețată de vanilie, frunze de mentă
Cum se prepară „Mini-vulcanii de ciocolată":
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 220 de grade.
Pasul 2: Într-o crăticioară veți topi untul și ciocolata, având grijă să faceți acest lucru la foc mic. Amestecați continuu și apoi transferați-le într-un castron mare.
Pasul 3: Adăugați în castronul respectiv și cele 2 ouă întregi, cele 2 gălbenușuri, zahărul, sarea și amestecați-le bine. Puneți treptat și făina.
Pasul 4: Compoziția obținută va fi pusă în 4 forme (pot fi de tarte sau de brioșe).
Pasul 5: Puneți formele pe o bucată de hârtie de copt și lăsați-le la copt pentru 10-12 minute.
Pasul 6: Scoateți formele de la cuptor. Lăsați-le să se răcorească pentru 1 minut.
Pasul 7: Cu ajutorul unui cuțit, scoateți prăjiturile din forme. Pudrați-le cu zahăr.
Pasul 8: Mai lăsați-le la răcit și apoi puteți să așezați, alături de ele, puțină înghețată de vanilie și frunze de mentă . Serviți-le cât sunt călduțe.
Fructe în „baie" de frișcă și cacao
După atâtea preparate consistente, în seara de Revelion ar trebui să vă delectați și cu un desert ușor și rapid. Astfel, vă va lua foarte puțin timp să puneți la dispoziția invitaților tot felul de fructe, ce vor putea fi înmuiate într-un „sos" de frișcă și cacao.
Nu uitați: Puteți folosi orice fel de fructe, cu condiția să fie proaspete!
Timp de preparare: 15 minute
Nivel de dificultate: ușor
Ingrediente pentru Fructe în „baie" de frișcă și cacao:
1 cană de frișcă grasă
1 cană de zahăr pudră
230 de grame de brânză dulce, cât mai moale
1/3 cană de pudră de cacao
1 linguriță de esență de vanilie
tot felul de fructe (în ce cantitate doriți)
Cum se prepară Fructele în „baie" de frișcă și cacao
Pasul 1: Pregătiți fructele pe care le veți înmuia în „baia" de frișcă și cacao.
Pasul 2: Veți folosi mixerul pentru a amesteca frișca și două lingurițe din zahărul pudră. Veți mixa până când frișca se va întări.
Pasul 3: Într-un vas separat veți pune brânza dulce, 1/4 plus încă 2 lingurițe din zahărul pudră, pudra de cacao și esența de vanilie. Amestecați-le bine cu frișca și cu restul de 1/2 de cană de zahăr pudră.
Pasul 4: Puneți amestecul la frigider înainte de a-l servi
Pasul 5: Invitați-vă oaspeții să-și aleagă fructele pe care vor dori să le înmoaie în crema obținută.
>
Panna cotta de cocos cu fructe
Răcoriți-vă în lunga noapte de Revelion cu un desert rapid, specific italian, adaptat pentru a fi pregătit și cu fructe exotice.
Cu siguranță că vă va cuceri de la început și nici nu va dura mult până să-l pregătiți.
Timp de preparare: 30 de minute
Nivel de dificultate: mediu
Ingrediente pentru 6 porții de Panna cotta de cocos cu fructe :
1 linguriță de gelatină (sub formă de pulbere)
1 borcan de 450-500 de g de cremă de cocos
400 de grame de lapte de cocos
2 căni de frișcă grasă (rece)
1/4 de cană de zahăr pudră
Pentru decor: fructe asortate, frunze de mentă
Cum se prepară de Panna cotta de cocos cu fructe:
Pasul 1: Într-un castronel veți pune la înmuiat gelatina (în 3 lingurițe de apă rece).
Pasul 2: Într-o cratiță de mărime medie veți pune crema de cocos și laptele de cocos. Le veți încălzi la foc mediu până când vor începe să apară bule. Dați focul mic și turnați amestecul cu cocos în gelatina înmuiată. Amestecați totul bine, asigurându-vă că gelatina s-a topit complet.
Pasul 3: Umpleți un castron mare cu apă rece. Puneți amestecul de cocos într-un alt castron, ce va încăpe perfect în castronul cu apă. Castronul cu amestecul de cocos va sta în castronul cu apă ca să se răcească. Între timp, veți amesteca în el cu o spatulă, până când va începe să se întărească.Odată ce amestecul se va solidifica, îndepărtați-l imediat din vasul cu apă.
Pasul 4: Aruncați apa din castron și ștergeți-l. În el veți pune frișca și zahărul pudră și le veți amesteca bine.
Pasul 5: Acest amestec va fi pus peste amestecul de cocos și veți amesteca din nou.
Pasul 6: Distribuiți amestecul final în 6 forme și puneți-l la frigider pentru 4 ore.
Pasul 7: Înainte de a servi Panna cotta, scoateți-o din forme și puneți-o pe câte o farfurie.
Pasul 8: Decorați-vă desertul cu fructele dorite.
Citește și: Panna Cotta cu ciocolată
Surse:
www.foodnetwork.com ; www.cookingclassy.com; www.ebay.com. ; www.babble.com; www.bellalimento.com
Surse poze:
www.facebook.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!