De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de pui cu sos de vin?
Ai nevoie de :
- bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote,
- 2 cepe,
- 50 ml ulei,
- 200 g jambon de porc afumat,
- 1 capatana de usturoi,
- 50 ml suc de rosii,
- 1 pahar cu vin alb,
- 500 ml apa sau zeama de supa,
- condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.
Cum se prepara friptura de pui cu sos de vin?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Speli bucatile de pui si le lasi la scurs.
2. Cureti ceapa, o toci si o calesti putin in ulei incins.
3. Adaugi jambonul taiat feliute subtiri si il prajesti usor.
4.Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugi bucatile de carne si le rumenesti.
5. Adaugi apa sau zeama de supa si o lasi la foc mic pentru 20-30 minute.
6. Pui apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si lasi totul pe foc inca 5-10 minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!