- Omletă la cuptor, cu dovlecel
- Ingrediente pentru 4 porții de Omletă la cuptor, cu dovlecel
- Cum se prepară Omletă la cuptor, cu dovlecel
- Spaghetti cu dovlecel
- Ingrediente pentru 4 porții de Spaghetti cu dovlecel
- Cum se prepară Spaghetti cu dovlecel
- Rulouri de dovlecel cu ton
- Ingrediente pentru 4 porții Rulouri de dovlecel cu ton
- Cum se prepară Rulouri de dovlecel cu ton
- Rulouri aperitiv cu dovlecel
- Ingrediente pentru 8 Rulouri aperitiv cu dovlecel:
- Cum se prepară Rulouri aperitiv cu dovlecel
- Dovlecei umpluți
- Ingrediente pentru 4 porții de Dovlecei umpluți
- Cum se prepară Dovleceii umpluți
- Brioșe cu dovlecel
- Ingrediente pentru 10 Brioșe cu dovlecel
- Cum se prepară Brioșele cu dovlecel
- Supă-cremă cu dovlecel
- Ingrediente pentru 4-5 porții de Supă-cremă cu dovlecel
- Cum se prepară Supa-cremă cu dovlecel:
- Timp preparare:
- 30-50 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Feluri de mancare, Supe, Finger Food, La cuptor, La foc, Mancaruri cu dovlecei, Mancaruri gustoase, Vara, Toamna, Legume, Dovlecei, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, Deosebite, Supe de legume
- Ingrediente principale:
- dovlecel, alte legume, diverse produse lactate, ulei, carne, oua, mirodenii, verdeata
Omletă la cuptor, cu dovlecel
Omleta preparată astfel este mai savuroasă și va putea fi servită ca fel principal. Ea va fi binevenită ori de câte ori dorești să-l faci și pe micuțul tău să mănânce și dovlecel, pe care altfel nu ar fi dornic să-l consume.Ingrediente pentru 4 porții de Omletă la cuptor, cu dovlecel
8 ouă2 dovlecei nu prea mari
1 cană de lapte
1/2 cană de parmezan ras
2 linguri ulei de măsline
1/4 cană ceapă
sare (după gust)
Timp de preparare (cu tot cu coacerea): 50 de minute
Cum se prepară Omletă la cuptor, cu dovlecel
Pasul 1: Feliază dovleceii
Pasul 2: Încinge uleiul într-o tigaie
Pasul 3: Vei toca mărunt ceapa
Pasul 4: Pune să se călească dovleceii și ceapa, până când se vor înmuia (cam 5-7 minute) și se vor rumeni ușor
Pasul 5: Într-un vas vei sparge ouăle, le vei bate, vei pune peste ele laptele, sarea și apoi vei adăuga și legumele și jumătate din cantitatea de parmezan
Pasul 6: Vei turna amestecul de ouă într-o formă rotundă, termorezistentă și vei pune deasupra restul de parmezan.
Pasul 7: Vei da omleta la cuptor pentru 40-45 de minute, până când ouăle se coc bine.
Pasul 8: Poți să pui peste omleta scoasă din cuptor orice verdeață
Spaghetti cu dovlecel
Dacă îți dorești o masă fără carne, dar care să fie sățioasă și hrănitoare, pregătește niște paste cu dovlecel. În cazul în care vreun membru al familiei are intoleranță la gluten, poți să gătești ajutându-ne de paste fără gluten.
Ingrediente pentru 4 porții de Spaghetti cu dovlecel
230 g spaghete
4 dovlecei (nu prea mari)
3 linguri ulei de măsline
2-3 căței de usturoi (mici)
1 cană de parmezan ras
sare
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Spaghetti cu dovlecel
Pasul 1: Vei tăia dovleceii rondele
Pasul 2: Vei toca mărunt usturoiul
Pasul 3: Vei fierbe pastele confor instrucțiunilor de pe ambalaj. Le vei scurge bine și le vei lăsa la răcit
Pasul 4: Pune dovleceii și usturoiul într-o tigaie, în care ai pus ulei de măsline la încins. Vei căli legumele până când se vor înmuia și rumeni ușor
Pasul 5: Vei adăuga pastele scurse peste dovlecel și usturoi și continuă să le gătești la foc mic
Pasul 6: Peste pastele calde vei pune parmezanul ras și, dacă vrei, puțină sare
Rulouri de dovlecel cu ton
Datorită acestei rețete, vei putea să le asiguri celor dragi o parte din necesarul de pește. În plus, rulourile vor fi numai bune ca aperitiv, fie la masa de prânz, fie la cină.
Ingrediente pentru 4 porții Rulouri de dovlecel cu ton
3 zucchini (nu prea mari)
1 conservă de ton în suc propriu (cam 140-150 g )
4 măsline verzi (fără sâmburi)
2 măsline negre (fără sâmburi)
1 praz (cam 250 g)
2 rămurele de busuioc
1 lingură capere la borcan
1 ceapă roșie, cât mai mică
1 lingură ulei de măsline
1 lingură ulei de rapiță
sare
Timp de preparare: 40-50 de minute
Cum se prepară Rulouri de dovlecel cu ton
Pasul 1: Vei spăla prazul și îl vei tăia pe verticală, în fâșii subțiri. Le vei fierbe cam 2-3 minute și apoi le vei clăti cu apă rece
Pasul 2: Vei tăia măslinele bucăți
Pasul 3: Vei spăla și vei toca busuiocul
Pasul 4: Vei spăla zucchini și îi vei tăia pe lungime, cu ajutorul unui dispozitiv special pentru îndepărtarea cojilor. Va trebui să rezulte fâșii groase cam de 3 mm
Pasul 5: Vei scurge caperele și le vei tăia și pe ele
Pasul 6: Vei scurge tonul
Pasul 7:Vei pune uleiul de rapiță la încins și vei frige apoi dovleceii, astfel încât să se rumenească pe ambele părți
Pasul 8: Vei spăla ceapa și o vei tăia rondele
Pasul 9: Vei pune ceapa, uleiul de măsline și tonul într-un blender și vei obține o pastă
Pasul 10: După aceea vei adăuga în pasta de pește caperele, măslinele și busuiocul. Poți să pui și sare
Pasul 11: Vei unge dovleceii cu pasta de pește și vei face niște rulouri.
Pasul 12: În rulouri vei pune și bucățile de praz și le vei pune la frigider cam 20-30 de minute
Rulouri aperitiv cu dovlecel
Această rețetă este adecvată inclusiv pentru o petrecere, întrucât îi va atrage pe invitați datorită aspectului inedit. Va fi ușor de preparat și vei putea să folosești, pentru umplerea rulourilor, orice fel de șuncă sau chiar bacon.
Ingrediente pentru 8 Rulouri aperitiv cu dovlecel:
2 dovlecei
4 felii mari de șuncă sau de bacon
150 g cremă de brânză dulce
8 măsline verzi (fără sâmbure)
2 linguri ulei de măsline
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Rulouri aperitiv cu dovlecel
Pasul 1: Vei lua zucchini și îi vei curăța cu un dispozitiv special pentru îndepărtarea cojilor de legume, astfel încât să obții fâșiile care vor putea forma rulouri
Pasul 2: Vei pune uleiul de măsline la încins. Vei rumeni dovleceii în ulei, dar fără a-i arde
Pasul 3: Vei pune pe fâșiile de dovlecel cremă de brânză dulce, dar și câte o jumătate din feliile de șuncă/de bacon. Le vei rula și vei obține rulourile
Pasul 4: Vei prinde rulourile cu ajutorul unei scobitori, la capătul căreia se va afla și câte o măslină verde.
Dovlecei umpluți
Vor fi ideali pentru un prânz consistent, întrucât vei umple dovleceii cu carne de vită și vei adăuga și parmezan. Dovleceii sunt delicioși dacă sunt serviți calzi!
Ingrediente pentru 4 porții de Dovlecei umpluți
4 dovlecei de mărime medie
400 g pastă de tomate
450 g carne tocată de vită
1 ardei gras roșu
2 roșii de mărime medie
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă
1 linguriță de usturoi pisat
2 linguri busuioc
1/4 cană parmezan ras
1/4 cană pesmet
sare
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară Dovleceii umpluți
Pasul 1: Vei curăța dovleceii și îi vei tăia pe jumătate, pe lungime. Le vei scoate miezul.
Pasul 2: Vei toca mărunt usturoiul, dar și busuiocul
Pasul 3: Vei toca roșiile, ceapa și ardeiul
Pasul 4: Vei turna pasta de roșii într-un vas termorezistent și vei pune acolo bucățile de dovlecei (de forma unor bărcuțe)
Pasul 5: Vei încinge uleiul într-un vas mare și vei pune acolo miezul de la dovlecei, carnea de vită, roșiile, ardeiul, ceapa, usturoiul, sarea. Va trebui să le ții pe foc până când carnea nu mai este roz (cam 8 minute)
Pasul 6: Vei amesteca separat parmezanul și pesmetul
Pasul 7: Amestecul pe bază de carne va fi pus peste „bărcuțele" de dovlecei
Pasul 8: Vei turna peste fiecare dovlecel câte 1-2 lingurițe din amestecul de parmezan și pesmet
Pasul 9: Vei pune dovleceii la cuptor, până când se vor rumeni, iar brânza se va topi.
Brioșe cu dovlecel
Atât cei mari, cât și cei mici, preferă un finger food precum brioșele. Inspirați-vă dintr-o rețetă simplă, care conține și dovlecel, astfel încât vei putea să-i suplimentezi și copilului porția zilnică de legume. Brioșele vor fi potrivite inclusiv ca o gustare ce poate fi luată la școală sau la serviciu.
Ingrediente pentru 10 Brioșe cu dovlecel
130 g dovlecei rași
100 g cheddar
220 ml lapte
1 ou mare
1 fir de ceapă verde
1 lingură cimbru proaspăt tocat
2 linguri ulei de măsline extravirgin
360 g făină
1/4 linguriță praf de copt
sare
Timp de preparare: 35 de minute
Cum se prepară Brioșele cu dovlecel
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Vei pregăti o tavă specială pentru brioșe, punând în fiecare formă hârtie de copt
Pasul 3: Într-un vas vei amesteca făina, praful de copt și sarea
Pasul 4: Vei pune laolaltă oul, uleiul, laptele și le vei adăuga peste amestecul pe bază de făină
Pasul 5: Peste amestecul format din ingredientele uscate și cele umede vei adăuga dovleceii rași, brânza Cheddar, ceapa tocată și cimbrul tocat
Pasul 6: Vei umple cam 3/4 sferturi din formele de brioșe cu aluatul obținut și le vei da la copt pentru 30-35 de minute
Pasul 7: După ce le vei scoate din cuptor, le vei mai lăsa la răcit pentru 10 minute și apoi le vei pune pe o tavă
Supă-cremă cu dovlecel
Rețeta de mai jos cucerește tocmai prin simplitatea ei și va fi binevenită ori de câte ori vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu o supă reconfortantă. Poți să o servești inclusiv alături de crutoane crocante, pe care să le ronțăiți oricând cu plăcere.
Ingrediente pentru 4-5 porții de Supă-cremă cu dovlecel
1 kg de zucchini
750 ml supă de legume sau de pui (gata preparată)
185 ml smântână
250 ml apă
250 ml lapte (cu conținut redus de grăsime)
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline/unt
sare
opțional (pentru servire): crutoane, verdeață și smântână
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Supa-cremă cu dovlecel:
Pasul 1: Vei toca usturoiul și ceapa
Pasul 2: Vei pune ceapa și usturoiul la călit, în uleiul de măsline
Pasul 3: După ce acestea se vor înmuia, vei adăuga acolo dovleceii tăiați cubulețe, supa, apa. Le vei lăsa să se gătească până aproape de fierbere, apoi vei da focul mai încet. Le vei mai lăsa pe foc aproximativ 15-20 de minute
Pasul 4: Vei pune legumele în blender
Pasul 5: Vei adăuga și smântâna, laptele, dar și sare
Pasul 6:Vei pune supa la răcit și o vei servi alături de crutoane, cu puțină smântână și cu verdeață
Surse:
www.eatsmarter.com, www.juliasalbum.com, www.recipetineats.com, www.theseasonedmom.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!