- Ruladă de carne de pui, cu umplutură de ficăței
- Ingrediente pentru 6-8 felii de Ruladă de carne de pui, cu umplutură de ficăței
- Cum se prepară Rulada de carne de pui, cu umplutură de ficăței
- Ruladă de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon
- Ingrediente pentru 6-8 porții de Ruladă de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon
- Cum se prepară Rulada de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon
- Ruladă de carne de rață, umplută cu mere
- Ingrediente pentru 6-8 felii de Ruladă de carne de rață, umplută cu mere
- Cum se prepară de Ruladă de carne de rață, umplută cu mere
- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de vita, Feluri de mancare, Finger Food, Carne de rata, La cuptor, Piept de pui, Mancaruri de Craciun, Iarna, Carne, Mancaruri, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- diferite tipuri de carne, produse lactate, ulei, mirodenii, diferite legume
Ruladă de carne de pui, cu umplutură de ficăței
Dacă îți dorești să realizezi un preparat gustos și ușor totodată, prepară o ruladă precum aceea de mai jos. Aceasta se bazează pe piept de pui și pe ficăței de pui, având o aromă specială datorită mixului de „ierburi de Provence" și a pudrei de cuișoare. În cazul în care vrei, poți să înlocuiești carnea de pui cu cea de curcan.Ingrediente pentru 6-8 felii de Ruladă de carne de pui, cu umplutură de ficăței
400 g piept de pui file/400 g piept de curcan250 g ficăței de pui
150 g cașcaval
150 g ciuperci (proaspete)
50 ml vin alb
4 linguri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
1/2 linguriță condiment „ierburi de Provence"
1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
1 cană de spanac fiert
piper verde proaspăt
sare
Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute
Cum se prepară Rulada de carne de pui, cu umplutură de ficăței
Pasul 1: Vei spăla fileul și îl vei bate cu ciocanul (la fel ca pentru șnițele)
Pasul 2: Vei spăla ficățeii și apoi îi vei scurge de apă
Pasul 3. Vei tăia mărunt ciupercile
Pasul 4: Vei rade cașcavalul
Pasul 5: Vei curăța usturoiul și îl vei zdrobi
Pasul 6: Vei pune 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și vei pune acolo ficățeii și ciupercile. Le vei lăsa la gătit pentru 2-3 minute
Pasul 7: Adaugă peste ele vinul, jumătate din cantitatea de „verdețuri de Provence",câteva boabe de piper, sare. Mai lasă pe foc pentru alte 5 minute, după ce ai acoperit tigaia cu un capac. Ar trebui ca acest amestec să mai stea pe foc până când a mai scăzut din cantitatea de vin (cam 2/3 din vin ar trebui să scadă). Ia de pe foc aceste ingrediente și lasă-le la răcit. După aceea, vei toca ficățeii și spanacul fiert
Pasul 8: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 9: Întinde fileul de pui/ de curcan pe o bucată de folie de plastic și începe să îl umpli cu ficățeii, ciupercile, spanacul, cașcavalul. Rulează pentru a obține o ruladă și securizează carnea cu scobitori
Pasul 10: Vei unge rulada cu usturoi, cu restul de ulei de măsline, cu sare, piper, cu restul de „ierburi de Provence"
Pasul 11: Vei pune rulada într-o folie de aluminiu și o vei da la cuptor, nu înainte de a fi pus în tava în care se află și puțină apă
Pasul 12: Rulada va sta la cuptor cam 40-45 de minute și o vei mai lăsa să se răcească înainte să o feliezi. O poți servi cu orice garnitură
Ruladă de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon
Amatorii de rulade de carne vor ajunge cu siguranță să îndrăgească un preparat precum este cel de mai jos. Carnea fragedă de vițel va fi combinată de brânzeturi și cu legume, iar întreaga ruladă va fi învelită în bacon bine rumenit.
Ingrediente pentru 6-8 porții de Ruladă de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon
1 cârnat de porc (condimentat)
1/4 cană ceapă tocată
450 g carne tocată de vițel
1 ou
1 linguriță ulei de măsline
1/2 cană miez de pâine
1/2 cană brânză mozzarella (tăiată cubulețe)
1/4 linguriță piper
sare
200 g mix de brânză rasă (Parmeza, mozzarella, cheddar etc.)
1 morcov mare
1 cană spanac proaspăt
10 felii de bacon
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Rulada de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon
Pasul 1: Vei încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Învinge o tigaie timp de 1 minut. Pune în ea uleiul de măsline, cârnatul tăiat feliuțe subțire, ceapa și lasă-le să se rumenească pentru aproximativ 4 minute
Pasul 3: Într-un castron mare vei pune carnea tocată de vițel, oul, miezul de pâine, brânza Mozzarella, sarea și piperul. Vei amesteca bine
Pasul 4:Vei pune amestecul de carne pe o bucată de hârtie pergament și îl vei aplatiza. Vei pune pe el spanacul tocat mărunt, bucățelele de cârnat și mixul de brânzeturi. Vei începe să aduni carnea formând un fel de „buștean".
Pasul 5: Vei pune feliile de bacon pe o hârtie de copt, unele lângă altele. Vei lua rulada de carne și o vei aduce pe bucata de hârtie pe care se află baconul. Vei rula carnea, astfel încât să fie rulată în feliile de bacon.
Pasul 6: Vei așeza rulada într-o tavă, având grijă ca marginile feliilor de bacon să fie sub bucata de carne tocată
Pasul 7: Vei coace rulada pentru 45 minute
Pasul 8: După aceea vei da cuptorul mai tare (la 200 de grade) și o vei mai coace pentru alte 4-5 minute, până când baconul va fi perfect rumenit
Pasul 9: Vei felia rulada de carne de vițel abia după ce mai stă la răcit pentru cel puțin 10-15 minute
Ruladă de carne de rață, umplută cu mere
Carnea de rață are o savoare mai specială când este asociată cu aromele de portocală și de măr. Pregătește o ruladă fină din file de rață, care va da o notă și mai festivă meselor tale de sărbători!
Ingrediente pentru 6-8 felii de Ruladă de carne de rață, umplută cu mere
500 g file de rață
2 mere
50 g unt
10-12 stafide aurii
50 ml vin alb
1 lingură ulei de măsline
sare, piper
1 linguriță salvie uscată
1 borcan de dulceață de portocală
Timp de preparare: 1 oră și jumătate
Cum se prepară de Ruladă de carne de rață, umplută cu mere
Pasul 1: Carnea de spală, se bate bine, se sărează și se piperează.
Pasul 2: Vei spăla merele, le vei curăța și le vei tăia cubulețe
Pasul 3: Vei încinge o tigaie și vei pune în ea untul, pentru ca acesta să se topească. Vei pune peste unt merele, vinul și vei amesteca încet, astfel încât acestea să se călească.
Pasul 4: După ce merele s-au rumenit puțin, le vei lua de pe foc
Pasul 5: Vei pune fileul de rață pe o bucată de folie de plastic și îl vei umple cu merele călite în unt și cu stafidele
Pasul 6: Vei rula fileul și vei securiza carnea cu scobitori și, eventual, cu sfoară
Pasul 7: Vei pune rulada într-o tavă și o vei unge cu ulei de măsline, cu sare și cu salvie
Pasul 8: Vei da la cuptor rulada până când se va rumeni bine (cam 1 oră)
Pasul 9: Vei scoate rulada din cuptor și o vei mai lăsa să se răcorească. După 10-15 minute o vei putea unge cu gemul de portocale și poți să o decorezi cum vrei
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!