- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive cu ciuperci, Garnituri, Aperitive speciale, Aperitive de post, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, La gratar, La foc, Legume, Ciuperci, Garnituri de ciuperci, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, De post, Simple
- Ingrediente principale:
- ciuperci
Ruladă de pui cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui, 300 g de ciuperci, sare, piper - după gust
Pune separat la fiert pulpele de pui și ciupercile. Când puiul s-a fiert pune-l în robot și pasează-l bine. Adaugă sare și piper după gust. Taie ciupercile în cuburi mici și adaugă-le peste puiiul tocat. Amestecă ușor. Înfășoară rulada fomată în folie de aluminiu și las-o la frigider peste noapte. Servește-o rece alături de muștar sau de legume crude. Poftă bună!
Pateuri cu ciuperci
Ingrediente: foietaj congelat, 500 g de ciuperci la borcan sau la conservă, 1 ceapă, 1 ou, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust
Decongelează foietajul. Toacă mărunt ceapa și cupercile și călește-le în uleiul încins. Lasă umplutura să se răcească apoi adaugă oul bătut. Pune pe foaia de foietaj umplutură, ruleaza-o, apoi tai-o în bucăți transversale, de 4 cm grosime. Așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptorul încins în prealabil pentru 15 minute. Servește cu pofta!
Bruschette cu ciuperci
O felie de pâine prăjită sau nu poate să reprezinte punctul de plecare pentru aperitive delicioase cu ciuperci. Fierbe ciupercile, dacă sunt micuțe, sau perpelește/le pe grătar sau în cuptor, dacă sunt mai mari. Și apoi combină-le cu felia de pâine unsă cu puțin usturoi și ulei de măsline, cu prosciutto, cu rucola, cu mozarella, cu brânză feta, roșii sau orice altceva îți face poftă.
Chifteluțe cu orez și ciuperci
Ingrediente: 300 g de orez, 300 g de ciuperci, 100 g de mozzarella, 1 ou, sare și piper - după gust
Fierbe orezul și ciupercile separat. Toacă mărunt cupercile. Dă mozzarella pe răzătoare. Bate oul bine, adaugă sare și piper. Amestecă orezul cu ciupercile, cu mozzarella și cu oul bătut. Tapeteaza o tavă cu hârtie de copt. Formeaza chifteluțe și așează-le pe tavă și dă-le la cuptor pentru 10 minute. Servește cu poftă și cu un sos de usturoi.
Rulouri cu ciuperci și legume
Ingrediente: 10 foi de orez, 1 morcov, 500 g de ciuperci, 2 căței de usturoi, 4 fire de ceapă verde, 50 g de praz tocat, sare și piper după gust, 30 ml de ulei
Toacă mărunt ciupercile, ceapa, morcovul, usturoiul și prazul. Călește-le pe toate într-o tigaie. Înmoaie foile de orez. Umple-le cu amestecul de ciuperci, prinde-le la capăt ți prăjește-le în ulei încins 2-3 minute. Servește-le cu sos de soia. Poftă bună!
Pate de ciuperci
Ingediente: 500 g de ciuperci, 2 cartofi, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, sare și piper după gust, 1/2 de linguriță de cimbru
Fierbe ciupercile alături de legumele întregi. Îndepărteaza morcovul, păstârnacul și ceapa. Pune în robot cartofii și ciupercile, usturoiul, condimentele și pasează până ce se formeaza o pastă. Servește cu poftă!
Tarte cu ciuperci și mozzarella
Ai mai multe opțiuni în ceea ce privește această rețetă. Poți alege niște chifle pe care să le scobești de miez, sau poți alege foi de tarte congelate. Dacă vrei ca totul să meargă super rapid. Apoi pe chifle sau pe tarte pui umplutura. Această se face din ciuperci călite în puțin unt, cu usturoi, sare și piper. Se pun pe chiflă, se adaugă mozzarella rasă și oregano sau ceapă verde și se pune la cuptor pentru 10-15 minute. Și ... poftă bună!
Mini pizza cu ciuperci
Ingrediente: foietaj congelat, sos de roșii, 300 g de ciuperci, mozzarella, parmezan
Taie foietajul în dreptunghiuri. Toacă mărunt ciupercile. Unge foietajul cu sos de roșii, adaugă ciupercile, mozzarella și bagă feliile de pizza la cuptorul încins, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Servește cu parmezan pe deasupra. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!