- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Legume, Sparanghel, Pranz, De post, Vegetariene, Supe de legume, Supe creme
Mai intai trebuie sa invatam cum se curata sparanghelul. Cel pe care il cumparam pentru gatit este de fapt sparanghel necopt, pe masura ce se coace toata tulpina devine lemnoasa. Cand il cumparam, lemnoasa este numai o parte mica de jos. Iar pentru a indeparta acea parte trebuie doar sa tinem de partea de sus a tulpinei si sa indoim de ea pana ce pocneste. Astfel, dam la o parte partea necomestibila. Daca vrei sa servesti sparanghelul fiert simplu, este recomandat sa il fierbi in picioare, pentru ca varful delicat sa nu se inmoaie, alaturi de putin ulei si o lingurita de zahar. Poate sa fie un picut amar. Pentru un gust mai bun, poti adauga in apa la fiert, inainte, partile lemnoase, pe care mai apoi sa le indepartezi.
Dar sa va spun eu cum am reusit sa prepar supa crema de sparanghel, fara sa respect reteta traditionala frantuzeasca, cea care, bineinteles, impunea sa tragi faina in unt. Nimic mai nerecomandat pentru un copil de 1 an.
INGREDIENTE (pentru 3 portii, pentru un bebe de 1 an si 2 luni): 1 manunchi de sparanghel, 4-5 buchete de conopida, 6-7 morcovi tineri, 1 ceapa, 1 varf de cutit de sare, 50 g de unt, 1 lingura de ulei de masline, 2 pahare mari de apa
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!