- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, Mere, La foc, Fructe, Gustari, Sosuri pentru fripturi, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru gratar
De ce ingrediente am nevoie pentru sosul de mere?
Ingredientele principale pentru sosul de mere sunt, cum era de asteptat merele. Aceste fructe contin vitaminele A, B1, B2 si C, dar si substante nutritive precum fier, fosfor, magneziu si potasiu. Datorita continutului ridicat de vitamina C, sistemul imunitar este intarit in cazul in consumului regulat de mere. Prin urmare, iata de ce ingrediente avem nevoie pentru sosul de mere:
300 g mere
10 g faina
10 g zahar
10 g unt
Cum se prepara sosul de mere?
Prepararea sosului de mere este foarte simpla si dupa cum veti vedea modul de preparare face acest sos cu adevarat sanatos, deoarece se pastreza majoritatea vitaminelor si substantelor nutritive din fructe. Iata ce pasi avem de urmat pentru pregatirea sosului de mere:
Pastreaza jumatate din cantitatea de fructe cruda.
Restul de fructe pune-le la fiert cu coaja si miez, iar zeama obtinuta strecoar-o.
La aceasta zeama adauga faina, diluata separat in putina apa rece, zaharul si untul.
Lasa amestecul sa dea de cateva ori in clocot, pana se ingroasa.
Merele crude pastrate, taiele-le feliute si prepara un suc din ele fie la blender, fie la storcatorul de fructe.
Strecoara apoi sucul de mere rezultat.
Sucul astfel obtinut adauga-l in sos in momentul servirii, pentru a se pastra vitaminele fructelor.
Partea frumoasa a lucrurilor este ca la fel de usor si dupa aceeasi reteta se prepara si sosurile de visine sau de caise. Atat sosul de mere, cat si cel de caise sau visine se pot servi la orice fel de friptura sau rasol. Pofta buna sa aveti!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!