- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Paste, Mancaruri cu carne, La foc, Smantana, Carne, Lactate, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- paste, sunca, smantana
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara paste cu sunca si smantana?
Pentru 4 portii ai nevoie de :
400 g paste,
100 g sunca sau carnita de pasare bine fiarta (daca bebe are sub 1 an),
100 g de unt,
300 ml smantana,
100 g cascaval ras sau parmezan,
sare (daca bebe are peste 1 an),
patrunjel tocat.
Cum se prepara pastele cu sunca si smantana?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Pune la fiert 2 litri de apa cu sare.
2. Cand apa incepe sa fiarba, pune pastele si lasa-le sa fiarba 10-15 minute (in functie de timpul mentionat pe ambalaj).
3. Intre timp taie sunca sau carnita feliute si pune-o la cuptorintr-un vas termorezistent, cu unt.
4. Dupa 15 minute adauga smantana si cascavalul ras si amesteca bine si mai lasa 5 minute la cuptor.
5. Scurge pastele si pune-le intr-un bol.
6. Toarna sosul facut din smantana si sunca peste paste si amesteca.
7. Presara deasupra patrunjel tocat .
Pentru ca reteta de paste cu sunca si smantana sa iti reusesca este important sa amesteci pastele cu sosul din smantana si sunca cat acestea sunt fierbinti. Mamicile sa fie atente ca pastele sa fie fierte suficient, altfel micutilor le va fi greu sa le mestece.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!