- Timp preparare:
- 40 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Paste, La foc, Paste cu legume, Mancaruri cu dovlecei, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Iarna, Primavara, Legume, Dovlecei, Mancaruri, Italiene, Cina, Gustari, Gustoase, De post, Vegetariene, Simple
- Ingrediente principale:
- dovlecei, paste, usturoi
Chiar dacă ești novice în bucătărie, nu vei da greș cu această rețetă. Este cea mai ușoară rețetă pe care o poți face și este absolut delicioasă. Copilul tău o va savura pe îndelete și-ți va cere cu siguranță, să-i mai faci și altădată! Iar dacă îi plac atât de mult dovleceii, poți încerca și dovlecei la cuptor sau chiar o ciorbă de dovlecei.
Ingrediente detaliate pentru paste cu dovlecei:
- 3 dovlecei micuți
- 500 g de paste
- 4 căței de usturoi
- 100 grame de unt
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Prima dată, spală și curăță de coajă dovleceii, apoi îi tai felii subțiri pe lungime. Dacă preferi să folosești zucchini, poți să le lași coaja, dar neapărat să-i speli bine, înainte de orice.
- Fierbe pastele în apă cu sare și un stop de ulei (uleiul este opțional). Feliile de dovlecel se prăjesc în untul topit, iar usturoiul îl pregătești ca pentru mujdei. Stropește apoi dovlecelul prăjit cu usturoi și apoi amestecă pastele cu dovleceii astfel pregătiți. Poftă bună!
Surse foto: iStock
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!