- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Ciorbe de post, Legume, Dovlecei, Pranz, Cina, De post
- Ingrediente principale:
- dovlecei
Ingrediente detaliate pentru ciorba de dovlecei:
- 3 cartofi
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura de patrunjel tocat
Cum sa pregatesti ciorba de dovlecei:
Curata si taie cubulete cartofii, dovleceii, ceapa si morcovul, apoi aseaza-le intr-o oala. Adauga apa (aproximativ 2-2,5 l) , acopera oala cu un capac si las-o la foc mic, pentru ca legumele sa fiarba. Condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust, adaugand, in functie de preferintele tale si ale celui mic si alte condimente, precum chimen sau marar. Intre timp spala si taie rosiile cubulete, iar cand legumele sunt aproape fierte, adauga-le in cratita, odata cu patrunjelul tocat fin. Mai lasa ciorba pe foc pentru inca 5-10 minute, pana cand legumele sunt fierte complet.
Serveste ciorba de dovlecei cu smantana pentru cel mic si paine prajita pentru tine - daca tii post, la masa de pranz.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!