- Timp preparare:
- 3 ore
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Paine, La cuptor, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Paine integrala
- Ingrediente principale:
- faina intergala
Ingrediente pentru paine integrala:
12 g de drojdie
1000 g de faina integrala
3 linguri de ulei de masline
1 lingurita de sare - optional
1 ceasca de seminte de dovleac sau de floarea soarelui curatate
apa
Cum prepari paine integrala:
Cu o seara inainta prepara o maia din 12 g de drojdie, 3 linguri de faina si o ceasca de apa calduta si lasa drojdia sa lucreze peste noapte, pentru ca aluatul sa creasca mai repede si painea sa primeasca o aroma delicioasa. Incepe sa framanti aluatul, amestecand usor maiaua cu apa si faina si uleiul de masline. Adauga faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasa aluatul al dospit cel putin jumatate de ora. Pune aluatul intr-o forma de paine, adauga pe deasupra seminte si lasa la cuptor 45 de minute, la 150-160 de grade Celsius. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!