- Timp preparare:
- 3 ore
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Paine, La cuptor, Romanesti, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Paine de casa
- Ingrediente principale:
- faina
Ingrediente pentru paine de casa:
2 pahare de apa
2 linguri de drojdie uscata
1 lingura de zahar - optional
4 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingurita de faina - optional
800 g de faina
Cum prepari paine de casa:
Intr-un castron incapator se toarna apa calda, zaharul, drojdia si 1 pahar de faina alba. Amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa maiaua sa se activeze pentru cel putin 15 minute. Adauga uleiul, sarea si amesteca bine. Adauga 400 g de faina si amesteca iarasi. Adauga iar faina, cate putina, framantand mereu, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Acopera aluatul cu o folie si un servet de bucatarie si lasa-l sa creasca macar o ora. Framanata din nou aluatul, pune-l in forme de paini si baga-l la cuptorul incins in prealabil, la 190 de grade Celsius, pentru 45 de minute. Imediat cum scoti painea din cuptor unge-o cu ulei si lasa-o acoperita cu folie pentru 30 de minute, ca sa fie mai moale. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!