- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Paine, La cuptor, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Paine tarate
- Ingrediente principale:
- faina, tarate
Ingrediente pentru paine cu tarate:
500 g de faina neagra
25 g de drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
350 ml de apa calda
2 lingurite de zahar brun
2 linguri de ulei de masline
4 linguri de tarate de grau
1 lingurita de sare
Miez de seminte - floarea-soarelui, in, mac, dovleac - optional
Cum prepari paine cu tarate:
Dizolva cubul de drojdie in apa calduta impreuna cu zaharul intr-un castron mare. Lasa deoparte. Dupa 10 minute adauga faina, sarea, taratele, semintele si amesteca bine. Acopera aluatul cu folie si panza curata si lasa-l la crescut cel putin o ora. Cand a crescut suficient, presara faina pe blatul de lucru si framanta din nou aluatul. Lasa-l sa se odihneasca 15 minute. Modeleaza din aluat forma painii. Unge o tava cu ulei si pune aluatul la cuptorul incins in prealabil la 250 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!