- Timp preparare:
- 30 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mamaliga, La foc, Mancaruri cu smantana, Smantana, Branza, Branza de vaci, Lactate, Mancaruri, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- malai, lapte, apa
Ingrediente detaliate pentru mamaliguta fiarta in lapte:
250 ml lapte
100 ml apa
2 linguri mari de malai
2 linguri branza dulce de vaci
1 lingura smantana
1 cubulet de unt
Cum preparam mamaliguta fiarta in lapte:
Se pune la fiert laptele amestecat cu apa. Cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploaie si se fierbe timp de jumatate de ora la foc mic amestecand mereu cu o lingura de lemn. Cand malaiul s-a fiert se adauga untul si branza de vaci si se amesteca bine. Mamaliguta fiarta in lapte se va pune in vase umezite cu apa si se va rasturna pe farfurie pentru a-si pastra forma. Se mananca alaturi de smantana. Pofta buna !
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!