- Timp preparare:
- 40-45 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Ciorbe rapide, Ciorbe usoare, Legume, Dovlecei, Pranz, Simple
- Ingrediente principale:
- dovlecei, morcovi, pastarnac, ceapa, ardei gras, apa, ulei, bors
Ingrediente pentru 4-5 porții de Ciorbă de dovlecei
3 dovlecei2 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
1 ceapă
1 ardei gras
1 ou
ulei
borș (cam 500 ml)
2 l și 1/2 apă
leuștean
mărar/pătrunjel
sare (după gust și opțional)
Timp de preparare: 40-45 minute
Cum se prepară Ciorba de dovlecei
Pasul 1: Dovleceii vor fi curățați și tăiați cubulețe.
Pasul 2: Țelina, păstârnacul, ceapa și ardeiul gras vor fi tocate mărunt. Vor fi puse la călit în ulei.
Pasul 3: Peste aceste legume (în afară de dovlecei) va fi pusă apa. Se vor pune la fiert.
Pasul 4: După ce au fiert, vei adăuga și dovleceii.
Pasul 5: Borșul va fi fiert separat, alături de câteva frunze de leuștean. Îl vei lăsa pe foc până dă în clocot.
Pasul 6: Vei bate oul și îl vei încorpora treptat în ciorbă.
Pasul 7: După ce toate legumele sunt bine fierte vei turna și borșul.
Pasul 8: Vei servi ciorba cu verdeață tocată
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!