- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Legume, Pranz, Simple, Supe de legume, Supe creme
Sfaturi utile
• Intotdeauna cand introduci un aliment nou in alimentatia bebelusului, fa-o dimineata pentru ca tu sa ai timp berechet sa urmaresti reactia bebelusului la acele alimente.
• Incearca o combinatie de doar doua legume, deoarece iti va fi mai usor sa iti dai seama la ce leguma anume are bebelusul reactii alergice (in cazul in care nu tolereaza alimental respectiv).
• Este posibil sa vrei sa adaugi un pic de unt in mancarurile copilului pentru a creste valoarea puterii calorifice. Cu toate acestea, discuta cu medicul inainte de a face acest lucru.
• Poti folosi aceaste supa pentru a amesteca cerealele, sau pentru a pregati laptele praf pentru micut.
Supa de legume
Ingrediente:
1 rosie
1 telina
1/2 dovlecel
1/2 ardei gras rosu
1 ceapa
1 cartof
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
Mod de preparare:
Se curata legumele, se spala si se taie. Rosia si ceapa le las intregi. Se pun la fiert cu un praf de sare si 1 lingurita ulei masline. Cand sunt fierte, dar nu borsite, este bine sa fie un pic "nefierte" ca sa nu-si piarda vitaminele. Este recomndat ca ceapa, rosia si ardeiul sa le scoti si sa le arunci. Restul legumelor se scot si se paseaza, cu blenderul de preferat. Se adauga din zeama de la fierbere pana obtineti concentratia dorita. Poate fi servita mai apoasa sau sub forma de piure de legume.
Draga mamica, inarmeaza-te cu multa rabdare. Diversificarea alimentatiei unui bebelus este un proces minutios pe care il poti duce cu siguranta la indeplinire. Efortul si rabdarea ta vor fi pe deplin rasplatite atunci cand bebelusul tau va creste mare, sanatos si voinic.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!