- Timp preparare:
- 4 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Avocado, Fructe, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Mexicane, Prajituri de post, Craciun, Torturi de ciocolata, Revelion, Pasti, Torturi cu fructe, Zi de nastere, Torturi deosebite, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- cacao, avocado
Ingrediente pentru tort de ciocolata cu avocado:
3 cesti de faina
6 linguri de cacao
400 g de ciocolata de menaj
½ de lingurita de sare
2 lingurite de praf de copt
2 lingurite de bicarbonat alimentar
¼ ceasca de ulei vegetal
2 cesti de apa
2 linguri de otet
2 lingurite de extract de vanilie
2 cesti de zahar brun
Pentru crema:
4 fructe de avocado bine coapte
4 linguri de zeama de lamaie
100 g de unt moale
1 ceasca de zahar alb pudra
2 lingurite de extract de vanilie
Cum prepari tort de ciocolata cu avocado:
Preincalzeste cuptorul. Unge o tava rotunda cu ulei. Amesteca toate ingredientele uscate, in afara de zahar si pune-le deoparte. Topeste ciocolata la bain-marin. Adauga ciocolata topita peste ingredientele uscate, uleiul, apa, otetul, extractul de vanilie, 2 cesti de zahar si amesteca pana ce se omogenizeaza totul. Pune blatul in tava si lasa la cuptor pentru 30-40 de minute. Este gata atunci cand introduci o scobitoare in blat si nu se lipeste nimic de ea. Intre timp pune pulpa de la fructele de avocado intr-un castron si paseaza-o bine, adauga untul si 1 ceasca de zahar pudra, vanilia si zeama de lamaie. Amesteca pana la omogenizare. Scoate blatul din cuptor. Lasa-l sa se raceasca, taie-l in doua, adauga un strat de crema de avocado si lasa tortul la rece pentru 3-4 ore. Decoreaza cu zahar pudra pentru un efect de culoare frumos.
Daca vrei sa transformi reteta in una de post, renunta la untul din crema si la ciocolata de menaj.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!