- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La foc, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Italiene, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Torturi deosebite, Torturi festive, Torturi de casa, Deosebite
- Ingrediente principale:
- oua, frisca, vin Marsala
Ingrediente pentru tort cu crema zabaglione:
Pentru blat:
4 oua, 180 g. zahar
200 g. unt, 220 g. faina
un praf de sare
2 lingurite praf de copt
3 linguri lapte
1 lingura si jumatate de nes (4 g.)
2 linguri apa clocotita
Pentru crema:
8 galbenusuri
300 g zahar
400 ml frisca
300 ml vin Marsala sau Proseco
Cum prepari tort cu crema zabaglione:
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Tapeteaza o tava rotunda cu forma detasabile cu hartie de copt. Pentru blat amesteca untul moale cu zaharul pana ce se inspumeaza, adauga ouale unul cate unul. Se amesteca separate faina cu praful de copt. Adauga-le in amestecul de oua si amesteca energic. Toarna laptele, nesul dizolvat in apa fierbinte. Toarna compozitia in forma de copt si niveleaza-o bine si lasa tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Testeaza cu o scobitoare daca este gata: este gata daca atunci cand intepi blatul cu ea aceasta iese curata. Lasa blatul la racit. Apoi taie-l in 2 blaturi subtirele.
Intre timp prepara crema. Bate galbenusurile si zaharul pe bain-marie pana cand devin consistente. Adauga vinul. Ia compozitia de pe foc si continua sa bati pana ce se raceste. Bate frisca si adaug-o peste compozitie. Lasa crema la racit. Apoi pune pe fiecare blat de tort crema din plin. Lasa tortul la rece pentru cateva ore. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!