- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Piept de pui, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Carne, Lactate, Legume, Mancaruri, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati pui vienez?
Gustul savuros al puiului vienez este dat de ingredientele sale simple, combinate atat de armonios.
- un piept de pui
- sase cartofi
- o ceapa
- o cutie de ciuperci
- 200 ml de smantana
- 150 gr. de cascaval
- sare, busuioc, rozmarin, piper, chili
|
Cum se prepara puiul vienez?
Durata totala de pregatire a puiului vienez nu depaseste o ora. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Spala pieptul de pui si usuca-l cu proasoape de hartie. Taie-l in bucati medii.
2. Pune cartofii la fiert, dupa ce in prealabil i-ai curatat si i-ai taiat cuburi.
3. Taie ceapa solzisori si caleste-o in unt sau ulei de masline.
4. Cand ceapa a capatat o nuanta aurie, adauga bucatile de pui, ciupercile feliate si putin unt.
5. Tapeteaza cu unt un vas termorezistent si asaza in el toate ingredientele.
6. Amesteca smantana cu putina apa, faina si condimente si adauga crema obtinuta peste ingredientele din tava.
7. Lasa tava la cuptor, timp de 20 de minute, iar cu 10 minute inainte de a o scoate, rade cascaval deasupra puiului.
Pentru a te bucura din plin de gustul puiului vienez, serveste-l caldut, ornat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!