- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Fripturi de pui, Carne de pui, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Fripturi, Mancaruri, Chinezesti, Pasti, Zi de nastere, Cina
- Ingrediente principale:
- pulpe pui, vin rosu, sare
Ingrediente detaliate pentru Pui cu vin rosu
Pulpe superioare de pui despielitate si dezosate
o sticla de vin rosu
sos soia (optional)
piper
sare
o lingura ulei
3-4 catei de usturoi
Cum preparam Pui cu vin rosu
Pulpele de pui se condimenteaza cu sare si piper, se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine. Dupa ce au fost condimentate pulpele de pui se aseaza intr-o tava, se adauga vinul rosu (se poate folosi vin de tara cu conditia sa nu fie foarte acru) cu darnicie, cat sa depaseasca pulpele cam cu un deget. Se pune tava in cuptorul preincalzit la foc moderat spre mic si se tine cam doua ore (timp in care mai stropim pulpele cu sos din tava) pana cand vinul scade aproape de tot. Cand pulpele sunt aproape gata, se arunca peste ele bucatele mici de usturoi. Daca aveti in casa puteti adauga si un strop de sos de soia sosului pentru a da mancarii o aroma asiatica. Va recomand cu caldura puiul cu vin rosu, daca la fel ca mine, nu va dati in vant dupa carnea de miel sau dupa cea de porc!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!