- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu mazare, Mancaruri cu orez, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Orez, Legume, Mazare, Ciuperci, Mancaruri, Pranz, Cina
De ce ingrediente am nevoie pentru pilaful cu sos de mazare?
Pe langa faptul ca reteta de pilaf cu sos de mazare este foarte gustoasa, aceasta este si putin costisitoare. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru patru portii de pilaf cu sos de mazare.
- 600 gr. de mazare verde
- 400 gr. de orez cu bob rotund
- 100 gr. de ciuperci
- 250 ml. de supa
- doua galbenusuri
- 100 gr. de unt
- o lingura de faina
- o lamaie
- tarhon, busuioc, marar, rozmarin
- ulei
- sare
Cum se prepara pilaful cu sos de mazare?
Pilaful cu sos de mazare este o reteta relativ usor de preparat, mai ales daca vei respecta intocmai urmatorii pasi:
1. Spala in doua ape orezul, dupa care pune-l la fiert.
2. Fierbe un litru de apa cu sare. Spala verdeturile proaspete, toaca-le si pune-le la fiert in apa cu sare.
3. Adauga si mazarea peste apa cu verdeturi si lasa la fiert sapte minute, dupa care se lasa la decantat.
4. Pastreaza la cald mazarea si verdeturile.
5. Amesteca faina si galbenusurile cu putina supa din cea obtinuta anterior.
6. Fierbe supa ramasa si adauga peste ea amestecul cu faina si galbenusuri. Amesteca pana se ingroasa compozitia.
7. Ia vasul de pe foc si adauga 50 gr. de unt topit. Adauga mazarea, verdeturile, sucul de lamaie si sarea.
8. Spala ciupercile si taie-le felii. Topeste restul de unt si caleste in el ciupercile.
9. Adauga peste ciuperci orezul fiert si condimenteaza totul cu tarhon, busuioc, marar si rozmarin.
Pentru ca pilaful cu sos de mazare sa arate mai bine, orneaza orezul cu sos. Pentru decor, poti folosi felii de rosie si fasii de salata verde.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!