- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Ceafa de porc, Finger Food, La cuptor, Carne
- Ingrediente principale:
- ceafa de porc, condimente
Ingrediente pentru mezeluri de casa: ceafa de porc
3 kg de ceafa de porc
Pentru marinata:
1 lingurita piper alb, 1 lingurita piper negru
1 lingurita coriandru, 3 lingurita chimion
1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita maghiran
1/2 lingurita de nucsoara
5 foi de dafin, 5 lingurite boia dulce
2 lingurite de sare
10 linguri de ulei
3 linguri de zeama de lamaie
1 pahar mare de vin alb
10 catei de usturoi
100 g de miez de nuca sau fistic
Cum prepari mezeluri de casa: ceafa de porc
Macina marunt toate condimentele. Intr-un castron mare amesteca-le cu uleiul, zeama de lamaie, vinul si usturoiul pisat. Adauga miezul de nuca pisat marunt. Pune in marinata ceafa de porc, masand usor, pentru a fi acoperita de marnata. Acopera castronul si lasa la frigider carnea peste noapte in marinata. Incinge cuptorul. Pune carnea pe o tava cu tot cu marinata si lasa-o la cuptor la 220 de grade pentru 2 ore apoi la 200 de grade pentru inca o ora. Lasa-o sa se raceasca si feliaza-o cand este nevoie. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!