- Mâncărică de spanac cu roșii
- Ingrediente pentru 6 porții de Mâncărică de spanac cu roșii:
- Cum se prepară Mâncărica de spanac cu roșii:
- Mâncărică de spanac cu carne de pui
- Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de spanac cu carne de pui:
- Cum se prepară Mâncărica de spanac cu carne de pui:
- Mâncărică de spanac cu orez
- Ingrediente pentru 3-4 porții de Mâncărică de spanac cu orez:
- Cum se prepară Mâncărica de spanac cu orez:
- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu spanac, Iarna, Primavara, Toamna, Legume, Spanac, Mancaruri, Pranz, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- spanac (proaspat sau congelat), alte legume, orez, condimente, carne, ulei, apa
Mâncărică de spanac cu roșii
Următoarea variantă de mâncărică de spanac se va distinge prin aroma deosebită, conferită de prezența concentratului de supă de pui, dar și de busuioc. De asemenea, va fi mai savuroasă și datorită prezenței roșiilor bine coapte, ale căror gust se va armoniza perfect cu busuiocul proaspăt.Ingrediente pentru 6 porții de Mâncărică de spanac cu roșii:
1 kg și jumătate de spanac (proaspăt sau congelat)2 linguri ulei de măsline
1 ceapă (de mărime medie)
3 roșii bine coapte
2 cuburi de concentrat de supă de pui
busuioc proaspăt (o ceșcuță)
1 vârf de zahăr
1 cană cu apă
sare (după gust)
Timp de preparare: 45-60 de minute (în funcție de tipul de spanac folosit)
Cum se prepară Mâncărica de spanac cu roșii:
Pasul 1: Dacă avem la dispoziție spanac proaspăt, acesta se va curăța și se va spăla. După aceea se va pune la fiert. Dacă avem spanac congelat, îl vom pune direct la fiert.
Pasul 2: După ce spanacul va fierbe, îl vom lăsa să se „odihnească" pentru 5 minute. Apoi îl vom strecura.
Pasul 3: Ceapa va fi tocată.
Pasul 4: Roșiile vor fi spălate, decojite și tăiate cubulețe.
Pasul 5: Uleiul va fi pus la încins și peste el se va pune ceapa și se va lăsa să se rumenească (cam 5-7 minute).
Pasul 6: Adaugă peste ceapă spanacul, roșiile, cuburile de concentrat de supă, busuioc (tocat în prealabil), sare și un vârf de zahăr. Pe măsură ce mâncărica scade, adaugă apă.
Pasul 7: Lasă pe foc până când toate ingredientele se înmoaie.
Mâncărică de spanac cu carne de pui
Poți să transformi mâncărica de spanac într-un fel de mâncare și mai nutritivă pentru cei mici dacă cei adăuga în ea și carne de pui. În plus, vei avea mai multe șanse să-i „păcălești" să guste și spanac!
Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de spanac cu carne de pui:
1 kg de spanac
1 piept de pui
2 cepe de mărime medie
2 roșii de mărime medie
3-4 linguri ulei
sare (după gust)
feliuțe de la o jumătate de lămâie
mărar (o legătură)
1 cană de apă
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Mâncărica de spanac cu carne de pui:
Pasul 1: Se curăță spanacul, se spală în mai multe ape și se lasă la scurs.
Pasul 2: Pieptul de pui se taie cubulețe.
Pasul 3: Într-o cratiță cu capac se pune uleiul la încins.
Pasul 4: Se pun bucățele de pui la înăbușit, acoperindu-se cu capacul.
Pasul 5: Se taie ceapa mărunt și se adaugă peste carne, amestecând ușor.
Pasul 6: Apoi se adaugă o cană de apă și se lasă la fiert aprox. 15 minute-20 de minute.
Pasul 7: Frunzele de spanac se pun treptat în cratiță, punând capacul și adăugând treptat câte o ceșcuță de apă.
Pasul 8: Când se înmoaie spanacul, se adaugă și cele 2 roșii (tăiate cubulețe).
Pasul 9: Se adaugă și sare (după gust) și se lasă la foc mic, timp de 10 minute.
Pasul 10: Lămâia se taie rondele și se adaugă, peste mâncărică, 2-3 feliuțe.
Pasul 11: Se adaugă și mărarul tocat mărunt.
Pasul 12: Se oprește focul și se lasă acoperit 5-10 minute.
Mâncărică de spanac cu orez
Această rețetă este ideală inclusiv pentru vegetarieni și se prepară foarte ușor. În același timp, va avea o savoare deosebită datorită lămâiei și uleiului de măsline.
Ingrediente pentru 3-4 porții de Mâncărică de spanac cu orez:
1/2 kg spanac (proaspăt sau congelat)
1 ceapă
2 lingurițe și jumătate de ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
1/3 cană orez
2 căni de apă călduță
1-2 linguri mărar tocat
sare (după gust)
Timp de preparare: 30-50 minute (în funcție de tipul de spanac folosit)
Cum se prepară Mâncărica de spanac cu orez:
Pasul 1: Dacă avem la dispoziție spanac proaspăt, acesta se va curăța și se va spăla. După aceea se va pune la fiert. Dacă avem spanac congelat, îl vom pune direct la fiert.
Pasul 2: Spanacul fiert va fi apoi pus pe foc separat, alături de zeama de lămâie și o lingură de ulei de măsline.
Pasul 3: Într-un alt vas se va încinge restul de ulei de măsline, cu ceapa tocată în prealabil.
Pasul 4: După ce ceapa începe să se rumenească, vei pune peste ea spanacul, mărarul și apa călduță. Vei lăsa la fiert.
Pasul 5: Adaugă peste aceste ingrediente orezul și sarea. Lasă să stea pe foc aproximativ 20 de minute. Dacă este necesar, poți să mai adaugi apă.
Surse:
www.food.com; www.olivetomato.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!