- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri fara carne, Legume, Oua, Rosii, Ceapa, Ardei, Mancaruri, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
Mancarica de rosii prezentata aici este o alegere excelenta pentru o zi in care nu ai prea mult timp la dispozitie si totusi doresti sa pregatesti o mancare sanatoasa, gustoasa si fara prea multe ingrediente. In functie de gusturile fiecaruia, aceasta mancarica de rosii se poate servi calda, ca fel principal, sau chiar rece ca aperitiv. Tot gustul vostru va decide cat de picanta va fi mancarica de rosii.
Ingrediente pentru mancarica de rosii (4-6 portii)
• 1,5 kg. rosii bine coapte (pot fi si mai moi, uitate in frigider)
• 3 buc. ardei gras
• 5 cepe medii
• 4 oua
• 2 linguri ulei
• oregano, busuioc
• sare, piper
Cum se prepara mancarica de rosii?
Spala bine rosiile si taie-le in cubulete mici. Daca iti place mai mult, poti sa le cureti de coaja inainte de a le toca, dar ai grija ca se vor prinde de fundul vasului in care gatesti. Spala ardeii si taie-i in fasii subtiri de 1 cm. Taie ceapa in cubulete mici, ca pentru ciorbita.
Pune uleiul la incins si adauga ceapa, amestecand de cateva ori ca sa nu se prinda si sa fie cuprinsa de ulei. Pune capacul si lasa ceapa la calit pana cand se inmoaie putin. Adauga rosiile si amesteca, apoi lasa la fiert pana cand sucul rosiilor a ramas suficient cat sa acopere mancarea, apoi adauga ardeiul. Amesteca bine si mai lasa la foc mic aproximativ 7 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, un praf de oregano si putin busuioc.
Atunci cand observi ca mancarica a scazut suficient, bate ouale ca pentru omleta si toarna-le repede, amestecand continuu, peste mancarica. Mai lasa la fiert aproximativ 4 minute, apoi opreste focul.
Timp de preparare: 45 minute.
Dificultate: mica.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!