- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu cartofi, La foc, Tocanite de porc, Tocanite romanesti, Carne, Legume, Cartofi, Mancaruri, Tocanite, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- cartofi, carne
Ingrediente pentru mâncare de cartofi cu carne
1.5 kg de cartofi, 1 kg de carne de porc, 1 ceapa, 2 ardei kapia, 250 ml de suc de roşii, 100 ml de bulion, 50 ml de ulei, sare şi piper după gust
Cum prepari mâncare de cartofi cu carne
Spală şi curăţă ceapa si ardeii. Spală şi curăţă cartofii. Toacă mărunt ceapa. Ardeii taie-i cuburi mici. Cartofii taie-i în bucăţi mai mari. Taie cuburi şi carnea. Într-o tigaie pune uleiul la încins. Căleşte ceapa şi ardeii, apoi adaugă carnea şi lasa-o să se rumenească bine, amestecân din când în când. Când s-a rumenit, adauga sucul de rosii cât să acopere carnea şi lasa-o să fiarbă. Când este aproape gata adauga şi cartofii. Dacă este nevoie, mai adaugă apă, cât să acopere cartofii. Când sunt aproape fierţi, adauga şi bulionul şi mai lasă 5 minute până ce scade sosul. Adaugă sare şi piper şi amestecă bine. Serveşte cu poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!