- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive calde, Deserturi, Aperitive cu branza, Finger Food, Aperitive rapide, Aperitive foietaj, La cuptor, Fursecuri cu unt, Branza, Branza de vaci, Fursecuri, Branzica de casa, Lactate, Branza dulce, Branza feta, Biscuiti, Romanesti, Gustari, Gustoase, Simple
Biscuiți 100: rețeta clasică
View this post on Instagram
Ingrediente:
- 100 g de făină
- 100 g de unt
- 100 g de brânzică de casă (brânză dulce de vacă)
- opțional: unși cu ou și decorați cu semințe de susan, de chimen sau cu parmezan ras
Preparare:
- Lasă untul la congelator 30 de minute, apoi dă-l pe răzătoare într-un castron;
- Adaugă brânzica și făina;
- Amestecă bine aluatul până ce se omogenizează;
- Învelește aluatul în folie și lasă-l la frigider cel puțin o oră (de preferat este să îl lași peste noapte);
- Scoate aluatul și întinde-l repede cu sucitorul, până ce nu se topește untul. Foaia nu trebuie să fie foarte groasă;
- Decupează formele de biscuiți din aluat, pune-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
- Pune tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până ce biscuiții se rumenesc ușor pe deasupra;
- Dacă vrei să pui și un topping, pune-l înainte de a-i băga la cuptor: parmezan ras, susan, chimen, ou bătut, miere, etc.
Biscuiți 100 cu banană
Ingrediente:
- 100 g de făină (poți folosi și făină integrală)
- 100 g de unt
- 100 g de brânzică de casă (brânză dulce de vacă)
- 1 banană bine coaptă
- opțional: fructe uscate tocate mărunt, fulgi de ovăz și un ou bătut
Preparare:
- Lasă untul la congelator 30 de minute, apoi dă-l pe răzătoare într-un castron mare;
- Adaugă banana pasată bine, făina și brânzica de casă;
- Amestecă aluatul până ce se omogenizează, adaugă fructele uscate tocate mărunt și modelează-l într-o bilă;
- Învelește bila de aluat în folie și lasă-o la frigider cel puțin o oră (de preferat este să îl lași toată noaptea);
- Opțional - mărunțește în robot fulgii de ovăz.
- Scoate aluatul și întinde-l cu sucitorul.
- Decupează formele de biscuiți din aluat, dă-i prin ou, dîi prin fulgii de ovăz apoi pune-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
- Pune tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până ce biscuiții se rumenesc ușor pe deasupra;
Biscuiți 100 cu mascarpone
Ingrediente:
- 100 g de făină albă
- 100 g de unt
- 100 g de mascarpone
- opțional: 1 lingură de miere
Preparare:
- Amestecă untul rece cu mascarpone și adaugă apoi făina;
- Opâional, dacă vrei să fie mai dulce, adaugă și mierea;
- Frământă ușor până ce obții un aluat fraged, bine omogenizat;
- Modelează aluatul într-un tub lung, învelește-l în folie și lasă-l la frigider pentru cel puțin 3 ore sau la congelator o oră;
- Taie în felii tubul de aluat și așează biscuiții astfel formați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
- Pune tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până ce biscuiții se rumenesc ușor pe deasupra.
Biscuiți 100 Taste Bazaar
View this post on Instagram
Ingrediente:
- 100 g maia (hidratare 100%)
- 100 g făină albă pentru pâine
- 3 linguri de unt la temperatura camerei (aprox 60 gr)
- 70 gr branza feta
- câte ½ linguriță de sare, rozmarin uscat, busuioc uscat
- ulei de masline pentru uns
- 2 linguri de semințe de susan
Preparare:
- Amestecă maiaua, făina, sarea, untul într-un castron, până ce amestecul devine omogen;
- Adaugă condimentele și brânza fărâmițată;
- Frământă iar până ce brânza se încorporează în aluat;
- Formează o bilă de aluat, învelește-o în folie și las-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute;
- Scoate aluatul, întinde-l cu un sucitor, la o grosime de 1,5 mm;
- Taie aluatul în dreptunghiuri mici;
- Pune biscuiții astfel formați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
- Unge-i cu ulei de măsline, presară semințe de susan peste ei;
- Bagă tava în cuptor pentru 15-20 de minute, până când biscuiții se rumenesc.
Sursă: TasteBazaar.ro
Biscuiții 100 sunt buni pentru bebeluși?
Biscuiții 100 sunt biscuiții ideali pentru bebeluși, nu numai pentru că oferă trei ingrediente care pot fi introduse în alimentația celui mic încă de la 8-9 luni, ci și pentru că peste baza lor putem adăuga ingredientele preferate de bebe, precum fructe, brânzeturi, tot felul de semințe sau nuci, miere, gemuri, etc. Mai mult, biscuiții pot fi îndulciți sau sărați cu ajutorul ingredientelor lor, nu este nevoie de adaos de sare sau de zahăr, lucru deloc indicat în alimentația bebelușului. Pentru bebelușii alergici la gluten, poate fi folosită făină fără gluten.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!