- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Ciorbe de legume, Ciorbe de perisoare, Ciorbe usoare, Ciorbe acre, Legume, Ciuperci, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara ciorba cu perisoare din ciuperci?
Ciorba cu perisoare din ciuperci este ideala pentru sanatatea copilului tau. Iata de ce ingrediente ai nevoie penru a prepara opt portii de ciorba cu perisoare din ciuperci:
800 gr ciuperci (din conserva sau proaspete)
1 morcov mare
100 gr orez alb
2 cepe de apa
1 radacina patrunjel
jumatate de telina mica
600 ml bors
1 ou
1 legatura leustean
sare, piper, pasta de tomate
Cum se prepara ciorba cu perisoare din ciuperci?
Ciorba cu perisoare din ciuperci se prepara in 60 de minute. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a prepara opt portii de ciorba cu perisoare din ciuperci:
1. Legumele (morcov, radacina patrunjel, telina) se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare.
2. Ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot, apoi se amesteca cu ou si cu ceapa tocata foarte marunt si calita in ulei.
3. Orezul se pune la fiert 4-5 minute apoi se adauga la ciupercile amestecate cu ceapa.
4. Din amestec se formeaza perisoare mici si rotunde care se pun in oala cu legume, la foc foarte mic.
5. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se pune borsul, se lasa 10 minute si apoi se adauga leusteanul tocat marunt, sare si piper, plus 1 lingurita de pasta de tomate si se opreste focul.
Ciorba cu perisoare din ciuperci se serveste fierbinte, cu smantana si ardei iute. Ciorba cu perisoare din ciuperci va fi pranzul preferat al copilului tau.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!