- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Ingrediente principale:
- carne tocata
Ingrediente pentru chiftelute suedeze:
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, tocata
500 g de carne tocata de vita
500 g de carne tocata de porc
30 g de pesmet
2 albusuri de ou
1/4 de lingurita de boia dulce
1/4 de lingurita de nucsoara
sare si piper, dupa gust
Pentru sos:
50 g de unt
100 g de faina
700 ml de supa de carne
150 g de smantana
sare si piper, dupa gust
2 linguri de patrunjel verde tocat
Cum prepari chiftelute suedeze:
Amesteca intr-un castron mare carnea tocata cu albusurile de oua, pesmetul, ceapa tocata, condimentele. Pune ulei la incins intr-o tigaie si formeaza din amestec chiftelute pe care le prajesti la foc mic. Aseaza chiftelutele prajite pe un servetel.
Pentru sos, topeste untul intr-o tigaie, adauga faina, amestecand cu un tel pana ce capata un aspect usor maroniu, aproximativ 1 minut. Adauga treptat supa de carne, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa, inca 2 minute. Adauga smantana, sare si piper dupa gust. Adauga si chiftelutele in sos si mai lasa tigaia pe foc aproximativ 8-10 minute. Serveste chiftelutele suedeze traditional, fierbinti alaturi de cartofi fierti si dulceata de fructe de padure. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!