- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Oua, Mancaruri, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente:
-pentru chiftelute: - 300 gr. carne tocata vita
- 1 ou
- 2 catei usturoi
- 1 ligura pesmet
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
- pentru sosul de rosii: - 50 ml ulei
- 1 lingura faina
- 1/2 lingurita boia
- un praf de sare
- 150 ml bulion de casa
- 1 lingura rasa de zahar
Preparare: Carnea de vita se amesteca cu oul si usturoiul tocat, apoi se adauga mararul si patrunjelul tocate fin, iar la final pesmetul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins in prealabil. Dupa 10 minute chiftelutele se intorc pe cealalta parte si se lasa in cuptor pana se rumenesc bine. Intre timp se prepara sosul de rosii astfel: intr-o craticioara se pune uleiul se adauga faina, boiaua si praful de sare amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase si se adauga treptat bulionul. Compozitia se pune pe foc si se amesteca continuu. se lasa la foc mic pana clocoteste cand se aduga zaharul si se mai lasa sa dea in doua-trei clocote amestecand mereu. Dupa ce chiftelele sunt gata se pun intr-un vas termorezistent si se toarna sosul cald peste ele. Se servesc calde sau reci cu piure sau cus-cus.
Reteta propusa de Carmen Purza
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!