- Brioșe din cartofi, cu verdeață
- Ingrediente pentru 8-10 Brioșe din cartofi, cu verdeață
- Cum se prepară Brioșe din cartofi, cu verdeață
- Gofre din cartofi
- Ingrediente pentru 4 porții de Gofre din cartofi
- Cum se prepară Gofrele din cartofi
- Bărcuțe din cartofi
- Ingrediente pentru 4 porții de Bărcuțe din cartofi
- Cum se prepară Bărcuțele din cartofi
- Cartofi copți, în stil Hasselback
- Ingrediente pentru 4 porții de Cartofi copți, în stil Hasselback
- Cum se prepară Cartofii copți, în stil Hasselback
- Tortilla
- Ingrediente pentru 6 porții de Tortilla
- Cum se prepară Tortilla
- Frigănele de cartofi, la cuptor
- Ingrediente pentru 4 porții de Frigănele de cartofi, la cuptor
- Cum se prepară Frigănele de cartofi, la cuptor
- Timp preparare:
- 30-90 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Toamna, Legume, Cartofi, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- cartofi, carne, produse lactate, legume, oua, ulei mirodenii
Brioșe din cartofi, cu verdeață
Brioșele sunt oricând iubite de către copii, indiferent dacă sunt sărate sau dulci. Dacă îți dorești un aperitiv sau o gustare mai deosebite, pregătește niște brioșe care să conțină și cartofi. Vor fi ușor de pregătit, iar verdeața le va conferi o savoare aparte.
Ingrediente pentru 8-10 Brioșe din cartofi, cu verdeață
3 căni de piure de cartofi
60 g făină
1/4 linguriță praf de copt
60 g unt
60 ml lapte
1/2 linguriță oțet
200 g brânză rasă
2 ouă mari
1 legătură de mărar tocat
sare (după gust)
1 linguriță nucșoară pudră
Timp de preparare (fără pregătirea piureului): 35-40 de minute
Cum se prepară Brioșe din cartofi, cu verdeață
Pasul 1: În piureul de cartofi (pregătit în prealabil) vei adăuga untul, apoi restul ingredientelor (cu excepția brânzei).
Pasul 2: Vei amesteca bine ingredientele, obținând o pastă omogenă
Pasul 3: Vei pune compoziția în forme de brioșe
Pasul 4: Deasupra brioșelor vei distribui brânza rasă
Pasul 5: Vei da brioșele la cuptor pentru 20-22 de minute
Gofre din cartofi
Această rețetă poate fi alegerea perfectă când ți-a rămas piure nefolosit sau când pur și simplu vrei să încerci o variantă mai deosebită de gofre sărate. Preparatul poate fi servit la orice masă a zilei, putând însoți, de exemplu, niște ouă fierte sau niște ochiuri.
Ingrediente pentru 4 porții de Gofre din cartofi
2 căni piure de cartofi
2 linguri unt
1 fir de ceapă verde
1/4 cană făină
2 ouă
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 30-35 de minute
Cum se prepară Gofrele din cartofi
Pasul 1: Untul va fi topit
Pasul 2: Ceapa verde va fi tocată cât mai mărunt
Pasul 3: Vei pune ceapa la călit în unt, până când se va rumeni și se va înmuia (cam 5-7 minute)
Pasul 4: Vei încinge aparatul de făcut vafe, conform instrucțiunilor
Pasul 5: Piureul de cartofi va fi amestecat cu untul și cu restul ingredientelor. Nu uita să adaugi și puțină sare și piper
Pasul 6: În funcție de dimensiunea vafelor ce pot fi realizate cu aparatul tău, vei pune cam 1/2/ 1/4 de cană din compoziția cu piure în forme. Vei închide capacul și fiecare gofră va sta la făcut cam 3-5 minute
Bărcuțe din cartofi
Următoarea rețetă nu numai că este foarte ușor de preparat, dar poate fi potrivită inclusiv pentru petrecerile copilului tău. Cartofii umpluți vor fi pe placul tuturor și vor cuceri atât prin gust, cât și prin aspect.
Ingrediente pentru 4 porții de Bărcuțe din cartofi
4 cartofi de mărime medie
100 g brânză Cheddar rasă (atât pentru umplerea cartofilor, cât și pentru decorare)
100 g boabe de porumb
100 g ardei gras (dacă se poate, de culori diferite)
șuncă de pui/de curcan (cantitatea depinde de cât de multă vrei să folosești la umplerea cartofilor)
1 mână de ierburi aromatice (de exemplu, busuioc, coriandru, oregano, mărar etc.)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare (fără intervalul în care cartofii stau la răcit): 1 oră și 30 minute
Cum se prepară Bărcuțele din cartofi
Pasul 1: Cuptorul va fi încins în prealabil la 180 de grade
Pasul 2: Cartofii vor fi puși la copt
Pasul 3: După ce cartofii se răcesc, vor fi tăiați pe jumătate. Le vei scoate miezul cu o furculiță, având grijă să nu rupi coaja
Pasul 4: Miezul cartofilor va fi amestecat cu brânza, cu porumbul, cu ierburile aromatice tocate, cu ardeiul gras, până când vei obține o pastă omogenă
Pasul 5: Cojile cartofilor vor fi umplute cu pasta obținută. Vei adăuga și niște șuncă, tăiată cât mai mărunt. Vei mai pune puțină brânză Cheddar pe deasupra cartofilor, dar și puțină sare sau piper
Pasul 6: Cartofii vor fi dați iar la cuptor, cam 10-15 minute
Cartofi copți, în stil Hasselback
Dacă îți dorești un preparat cu totul special, dar care să fie și foarte gustos și să devină îndrăgit de către copil, optează pentru niște cartofi pregătiți în stilul Hasselback. Originea acestei rețete este suedeză, cartofii gătindu-se astfel încă din secolul al XVIII-lea. Cu toate acestea, cartofii Hasselback au devenit celebri în secolele 19-20, după ce au început să fie tot mai des gătiți în restaurantele din Stockholm. Originalitatea preparatului constă mai ales în forma de evantai pe care o vor avea cartofii ce se vor coace.
Ingrediente pentru 4 porții de Cartofi copți, în stil Hasselback
4 cartofi de mărime medie
4 felii mari de șuncă (de curcan sau de pui)
8-12 felii de brânză mozzarella (nu proaspătă) sau de Cheddar
1/2 cană parmezan ras
2 linguri unt (topit)
pătrunjel sau busuioc proaspăt
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Cum se prepară Cartofii copți, în stil Hasselback
Pasul 1: Vei încinge cuptorul la 220 de grade
Pasul 2: Cartofii se spală, se curăță și apoi îi vei tăia astfel: vor fi așezați pe suprafața de lucru, încadrându-i cu 2 funduri de tocat egale. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, cartofii vor fi tăiați felii subțiri, dar fără a desprinde complet feliile, întrucât lama cuțitului se va oprin între tocătoare
Pasul 3: Cartofii tăiați așa vor fi puși într-o tavă, pe hârtie de copt. Vor fi unși cu untul topit și vei adăuga pe ei sare și piper
Pasul 4: Între feliile de cartofi vor fi puse bucăți de brânză și de șuncă. Deasupra cartofilor va fi pus și parmezan
Pasul 5: Cartofii vor sta la cuptor cam 55-60 de minute. Vor fi lăsați la răcit și se va pune pe ei verdeață tocată
Tortilla
Face parte dintre preparatele spaniole care au devenit îndrăgite peste tot în lume. Tortilla este un fel de mâncare ce poate fi servit cu succes la orice masă a zilei, cucerind tocmai prin simplitate și prin consistența agreabilă.
Ingrediente pentru 6 porții de Tortilla
300 g cartofi albi
5 ouă
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Tortilla
Pasul 1: Cartofii vor fi curățați și tăiați felii subțiri
Pasul 2: Ceapa va fi curățată și tăiată felii subțiri
Pasul 3: Uleiul va fi pus la încins și vei pune peste el cartofii și ceapa. Se gătește la foc mare
Pasul 4: Focul va fi dat mic și ingredientele vor fi gătite până când cartofii și ceapa se vor rumeni. Nu amesteca prea mult pentru a nu rupe cartofii
Pasul 5: Ouăle vor fi sparte și bătute, dar nu uita să adaugi sarea și piperul
Pasul 6: Când ceapa și cartofii s-au rumenit bine, tigaia va fi luată de pe foc și puneți-le în altă tigaie, alături de ouă. Cartofii, ceapa și ouăle vor fi gătite iar pe foc (la foc nu prea mare) cam 20 de minute
Pasul 7: Tortilla va fi întoarsă de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform
Frigănele de cartofi, la cuptor
În mod obișnuit, frigănelele se prepară cu pâine și se prăjesc. Poți să încerci însă și o variantă mai deosebită, cu cartofi. Ceea ce este special la această rețetă de frigănele este că le vei face la cuptor.
Ingrediente pentru 4 porții de Frigănele de cartofi, la cuptor
800 g cartofi
2 ouă
2 linguri ceapă verde
2 linguri unt
1 lingură lapte
8 linguri pesmet
sare și piper
verdeață (pentru servire)
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Frigănele de cartofi, la cuptor
Pasul 1: Vei curăța cartofii și îi vei pune la fiert cu puțină sare
Pasul 2: Vei toca mărunt ceapa și o vei căli până când va deveni transparentă
Pasul 3: Vei face piure
Pasul 4: În piure vei adăuga ceapa, untul, laptele, ouăle, sare și piper. Dacă ți se pare că amestecul e prea gros, poți să mai adaugi puțin lapte
Pasul 5: Îți vei umezi mâinile și vei forma, din amestecul de piure, niște mici rulouri.
Pasul 6: Vei da rulourile prin pesmet
Pasul 7: Rulourile vor fi puse la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade)
Pasul 8: Vei pune la cuptor rulourile din cartofi pentru aproximativ 10 minute
Pasul 9: Le vei mai lăsa puțin la răcit și apoi le vei decora cu verdeață
Surse:
www.allrecipes.com,www.bbcgoodfood.com,www.eatwell101.com,www.justataste.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!