- Timp preparare:
- 1 ora si 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Iarna, Primavara, Toamna, Legume, Cartofi, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Cartofi frantuzesti
- Ingrediente principale:
- cartofi, ceapa, oua, smantana, unt
Ingrediente pentru 4-6 porții de Cartofi franțuzești
1 kg cartofi1 ceapă
5 ouă răscoapte
3 ouă
2 linguri unt
250 g smântână
1 lingură pesmet
sare și piper
pătunjel tocat (pentru decor)
Timp de preparare: 1 oră și jumătate-2 ore
Cum se prepară Cartofii franțuzești
Pasul 1: Cartofii se fierb în coajă. După aceea se zdrobesc cu furculița și se sărează după gust.
Pasul 2: Untul se va pune la topit într-o cratiță și se adaugă peste el ceapa tocată mărunt sau dată prin răzătoare.
Pasul 3: După ce ceapa s-a călit, se amestecă bine cu cartofii și se acoperă, lăsându-se așa câteva minute.
Pasul 4: Cele 5 ouă se vor fierbe cam 5-7 minute.
Pasul 5: Un vas termorezistent se va tapeta cu unt și cu pesmet. În ea se va pune un strat de cartofi, un rând de ouă răscoapte (feliate) și deasupra smântâna bătută cu gălbenușurile de la cele 3 ouă, la care s-au adăugat apoi sare, piper și albușurile bătute spumă.
Pasul 6: Aceste procedeu va continua până când compoziția se va termina. Ultimul rând trebuie să fie de smântână.
Pasul 7: Cartofii se lasă la cuptor cam 1 oră. Se scot apoi și se lasă să se răcească treptat. Dacă vrei, poți orna cu pătrunjel tocat.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!