- Timp preparare:
- 1 ora si 20 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Iarna, Legume, Cartofi, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple, Cartofi la cuptor
- Ingrediente principale:
- cartofi copti, bacon
Ingrediente pentru Cartofi copți cu bacon:
4 cartofi (ai grija sa-i alegi aproximativ egali si cu forma rotunda, regulata)un cubulet de 50de g de unt
brânză Cheddar (100 de g)
4 fâșii de bacon
opțional: leuștean (pentru decor)
Cum se prepară Cartofii copți cu bacon:
Pasul 1:Speli cartofii și îi pui la copt întregi pentru 40-50 de minute, la 180 de grade.
Pasul 2:Când sunt gata, îi lași la răcit, apoi îi tai pe jumătate.
Pasul 3: Tai feliuțele de bacon pe jumătate și le pui pe câte o scobitoare.
Pasul 4: Așezi jumătățile de cartofi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.
Pasul 5: Razi deasupra cartofilor brânza Cheddar. Înfigi scobitorile cu bacon în fiecare cartof.
Pasul 6: Pui cartofii la cuptor pentru alte 10-15 minute.
Pasul 7: Scoți cartofii pe un platou și, dacă dorești, așezi pe platoul respectiv și câteva frunze de leuștean.
Citește și: Cartofi copti cu branzica sau iaurt
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!