- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Orez, Fructe, Legume, Budinca, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru budinca de orez cu fructe uscate?
Pentru a prepara patru portii, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 150 gr. de orez cu bobul rotund
- 500 ml. de lapte
- 100 gr. de fructe uscate (mix din banane, mere, migdale, portocale, caise)
- 100 gr. de ciocolata cu lapte
- 50 gr. de unt
- cinci oua
- sase linguri de zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- un baton de vanilie
- sare
Cum se prepara budinca de orez cu fructe uscate?
1. Spala de doua ori orezul si lasa-l la inmuiat, in apa calduta, timp de 15 minute.
2. Intre timp, pune laptele la incalzit si adauga zaharul.
3. Adauga orezul peste lapte si lasa totul la fiert, la foc mic, timp de jumatate de ora.
4. Cu cinci minute inainte sa iei orezul de pe foc, adauga untul, fructele uscate, batonul de vanilie, coaja de lamaie rasa si un varf de cutit de sare.
5. Separa albusurile de galbenusuri si bate-le separat.
6. Adauga atat albusurile, cat si galbenusurile, peste orezul fiert.
7. Rastoarna tot acest amestec intr-un vas tapetat cu unt si lasa preparatul la cuptorul gata incalzit, timp de un sfert de ora.
8. Lasa budinca la racit, dupa care rastoarn-o pe un platou. Orneaza cu ciocolata topita budinca de orez cu fructe uscate pe care tocmai ai obtinut-o.
Budinca de orez cu fructe uscate se poate servi atat calduta, cat si rece, datorita fructelor uscate si ciocolatei, ingrediente care ii dau o savoare aparte.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!