- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Paste bologneze, Paste, Paste milaneze, La foc, Paste cu legume, Paste cu branza, Legume, Spanac, Rosii, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- rosii, spanac, ricotta
Ingrediente pentru paste cu sos de rosii, spanac si ricotta (4 portii):
200 g de paste, 800 g de rosii la conserva, 250 g de spanac proaspat, spalat, 250 g de ricotta zdrobita
1 catel de usturoi mare, 1 ardei rosu, ulei de masline, otet din vin rosu, sare si piper dupa gust
Cum prepari paste cu sos de rosii, spanac si ricotta
Caleste in ulei de masline usturoiul tocat marunt si ardeiul tocat si el, pana ce se inmoaie. Adauga rosiile, asteapta pana fierbe si redu focul. Rosiile este bine sa ramana intregi, pana ce se formeaza sosul, si abia apoi le spargem cu o furculita. Luam sosul de pe foc si il condimentam cu otet de vin rosu, sare, piper si ulei de masline.
Fierbeti tagliatellele cu putina sare si ulei de masline. In acelasi timp prepara spanacul la aburi, intr-o strecuratoare, deasupra oalei in care fierb pastele. Amesteca ricotta cu spanacul pasat. Scurgeti pastele. Daca ati ales paste mari, le puteti umple cu ricotta si spanac. Daca nu, amestecati pastele cu sosul rosu si cu spanacul si ricotta. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!