- Salată de leurdă cu parmezan
- Ingrediente pentru 2 porții de Salată de leurdă cu parmezan:
- Ingrediente pentru dressingul Salatei de leurdă cu parmezan:
- Cum se prepară Salata de leurdă cu parmezan:
- Salată de leurdă cu smântână
- Ingrediente pentru 2 porții de Salata de leurdă cu smântână:
- Ingrediente pentru Dressing:
- Cum se prepară Salata de leurdă cu smântână:
- Pesto de leurdă
- Ingrediente pentru Pesto de leurdă:
- Cum se prepară Pesto de leurdă :
- Bruschete cu salată de leurdă
- Ingrediente pentru 2 porții de Salată de leurdă cu parmezan:
- Ingrediente pentru dressingul Salatei de leurdă cu parmezan:
- Cum se prepară Salata de leurdă cu parmezan:
- Cum se prepară bruschetele:
- Merdenele cu leurdă
- Ingrediente pentru Merdenelele cu leurdă:
- Ingrediente pentru Pesto de leurdă:
- Cum se prepară Pesto:
- Cum se prepară Merdenelele cu leurdă:
- Supă cremă de leurdă
- Ingrediente pentru 6 porții de Supă cremă de leurdă:
- Cum se prepară Supa cremă de leurdă:
- Salată de paste cu leurdă
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Salată de paste cu leurdă:
- Cum se prepară Salata de paste cu leurdă:
- Timp preparare:
- 15-60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Garnituri, Salate, Supe, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, La foc, Fara foc, Primavara, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru peste, Pranz, Cina, Gustari, Salate de primavara, Salate aperitive, Salate reci, Salate rapide, Simple, Supe creme
- Ingrediente principale:
- leurda, legume
Salată de leurdă cu parmezan
Aromele de leurdă se vor armoniza foarte bine cu gustul de castravete și de mazăre. În plus, prin adăugarea parmezanului salata voastră va fi mai consistentă și mai savuroasă, numai bună de savurat la o masă de prânz, de exemplu.
Ingrediente pentru 2 porții de Salată de leurdă cu parmezan:
2 mâini mix de salată
4 ridichi
1/2 cană de castravete proaspăt
1/3 cană frunze de leurdă
2 lingurițe de bulbi de leurdă
2 lingurițe flori de leurdă
1/4 cană mazăre (proaspătă)
parmezan (preferabil tăiat cubulețe)
Ingrediente pentru dressingul Salatei de leurdă cu parmezan:
3 lingurițe ulei de măsline extravirgin
2 lingurițe suc de lămâie
sare (după gust)
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Salata de leurdă cu parmezan:
Pasul 1: Se spală mixul de salată și se lasă la scurs.
Pasul 2: Se spală bine leurda.
Pasul 3: Spală ridichile și taie-le sferturi.
Pasul 4: Castravetele va fi curățat și tăiat cubulețe.
Pasul 5: Se pregătește și mazărea.
Pasul 6: Prepară dressingul, punînd toate ingredientele sale într-un vas și amestecând bine.
Pasul 7: Puneți legumele într-un alt vas. Turnați peste ele dressingul.
Pasul 8: Tăiați cubulețe parmezanul și puneți-l peste salată.
Salată de leurdă cu smântână
O salată de leurdă este o sursă sigură de prospețime, iar în combinație cu dressingul de mai jos va fi sigur o garnitură sau un aperitiv care vă va aduce primăvara și mai aproape.
Ingrediente pentru 2 porții de Salata de leurdă cu smântână:
1 salată verde mică
16 frunze de leurdă
4 cepe verzi
4 ridichi
1 ou fiert
ulei de măsline
sare (după gust)
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente pentru Dressing:
100 g smântână
50 ml zeamă de pui (preparată anterior)
1/2 cățel de usturoi
sucul de la o jumătate de lămâie
un vârf de cuțit de tarhon
Cum se prepară Salata de leurdă cu smântână:
Pasul 1: Ocupă-te de salata verde: îndepărtează frunzele, spală-le bine și pune-le în două vase separate.
Pasul 2: Spală frunzele de leurdă, lasă-le la scurs și apoi taie-le.
Pasul 3: Spală ceapa verde și o vei tăia mărunt.
Pasul 4: Spală ridichile și taie-le rondele.
Pasul 5: Fierbe un ou și, după ce răcește, taie-l.
Pasul 6: Pune salata într-un vas și stropește-o cu puțin ulei de măsline.
Cum se prepară dressingul:
Pasul 1: Pune toate ingredientele într-un blender și lasă-le săse mixeze până când ajung la consistența dorită.
Pasul 2: Dressingul va fi turnat peste salată. Nu uita să o decorezi cu bucățele de ou.
Pesto de leurdă
Următoarea variantă de Pesto poate acompania perfect carnea, peștele sau pastele. Este foarte simplu de preparat și sigur vă va încânta datorită aromelor deosebite!
Ingrediente pentru Pesto de leurdă:
100 g frunze de leurdă
100 g parmezan
100 g migdale
ulei de măsline
sare (după gust)
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Pesto de leurdă :
Pasul 1: Spală bine frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
Pasul 2: Taie Parmezanul în bucățele.
Pasul 3: Taie migdalele cât mai mărunt și rumenește-le într-o tigaie.
Pasul 4: Pune laolaltă leurda, parmezanul, migdalele și uleiul de măsline în blender. Nu uita să adaugi și sarea.
Bruschete cu salată de leurdă
Având ca bază salata de leurdă cu parmezan de mai sus, folosește-te de ea pentru a pregăti un alt aperitiv rapid, care va fi atât pe placul celor mici, cât și celor mari.
Ingrediente pentru 2 porții de Salată de leurdă cu parmezan:
2 mâini mix de salată
4 ridichi
1/2 cană de castravete proaspăt
1/3 cană frunze de leurdă
2 lingurițe de bulbi de leurdă
2 lingurițe flori de leurdă
1/4 cană mazăre (proaspătă)
Parmezan
Ingrediente pentru dressingul Salatei de leurdă cu parmezan:
3 lingurițe ulei de măsline extravirgin
2 lingurițe suc de lămâie
sare (după gust)
Ingrediente pentru Bruschete:
o pâine tip baghetă/câteva felii de pâine toast
ulei de măsline
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Salata de leurdă cu parmezan:
Pasul 1: Se spală mixul de salată și se lasă la scurs.
Pasul 2: Se spală bine leurda.
Pasul 3: Spală ridichile și taie-le sferturi.
Pasul 4: Castravetele va fi curățat și tăiat cubulețe.
Pasul 5: Se pregătește și mazărea.
Pasul 6: Prepară dressingul, punînd toate ingredientele sale într-un vas și amestecând bine.
Pasul 7: Puneți legumele într-un alt vas. Turnați peste ele dressingul.
Pasul 8: Tăiați cubulețe parmezanul și puneți-l peste salată.
Cum se prepară bruschetele:
Pasul 1: Încinge cuptorul în prealabil
Pasul 2: Taie bagheta în felii cam de 1 cm sau vei tăia feliile de toast pe jumătate, sub formă de triunghi.
Pasul 3:Pâinea va fi unsă cu ulei de măsline și pusă într-o tavă.
Pasul 4: Lasă pâinea în cuptor cam 5-6 minute, până când se rumenește.
Pasul 5: Bruschetele vor fi scoase din cuptor, lăsate să se răcoarească puțin și apoi vor putea fi servite alături de salata de leurdă.
Merdenele cu leurdă
Merdenelele cu leurdă vor consitui un aperitiv sau o gustare excelentă, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. În plus, pot fi servite și calde și reci.
Ingrediente pentru Merdenelele cu leurdă:
aluat (gata preparat)
Pesto de leurdă
100 g șuncă de Praga
o mână de parmezan ras
Timp de preparare pentru merdenele: 1 oră și 30 de minute
Ingrediente pentru Pesto de leurdă:
100 g frunze de leurdă
100 g Parmezan
100 g migdale
ulei de măsline
sare (după gust)
Timp de preparare pentru Pesto: 15 minute
Cum se prepară Pesto:
Pasul 1: Spală bine frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
Pasul 2: Taie parmezanul în bucățele.
Pasul 3: Taie migdalele cât mai mărunt și rumenește-le într-o tigaie.
Pasul 4: Pune laolaltă leurda, parmezanul, migdalele și uleiul de măsline în blender. Nu uita să adaugi și sarea.
Cum se prepară Merdenelele cu leurdă:
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Întinde aluatul pe o suprafață plană.
Pasul 3: Peste aluat vei începe să pui Pesto, lăsând liber cam 1 cm pe fiecare margine a aluatului.
Pasul 4: Taie șunca în cubulețe și o vei împrăștia, cât mai uniform, peste Pesto.
Pasul 5: Adaugă peste șuncă și Pesto și parmezanul ras.
Pasul 6: Rulează aluatul și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.
Pasul 7: După ce îl vei scoate din frigider vei tăia din el bucăți groase de aprox. 2 cm (îți va fi mai ușor dacă te vei folosi de un cuțit puțin umed).
Pasul 8: Pune bucățile de aluat într-o tavă, lăsând cam 3 cm spațiu între ele.
Pasul 9: Lasă-le la cuptor cam 10 minute sau până când vezi că au devenit rumenite.
Supă cremă de leurdă
Supele-cremă sunt printre preferatele copiilor. Iată de ce poți încerca și această rețetă de supă de primăvară, pe bază de leurdă, care este consistentă și savuroasă.
Ingrediente pentru 6 porții de Supă cremă de leurdă:
100-150 g frunze de leurdă
1 ceapă
1 praz
3 cartofi potriviți ca mărime
1 l supă de pui (preparată în prealabil)
ulei
1 linguriță de unt
1 frunză de dafin
150 ml smântână
sare și piper alb (după gust)
Timp de preparare: 30-40 de minute
Cum se prepară Supa cremă de leurdă:
Pasul 1: Ceapa și prazul vor fi spălate și tocate mărunt.
Pasul 2: Cartofii vor fi curățați și tăiați cubulețe.
Pasul 3: Leurda va fi spălată și tocată.
Pasul 4: Ceapa și prazul vor fi călite în unt și ulei, într-o cratiță. Pune-le apoi într-o oală și adaugă acolo și cartofii, frunza de dafin și supa de pui (preparată în prealabil) și lasă la foc moderat.
Pasul 5: Când cartofii s-au pătruns bine, adaugă și smântâna și leurda. Lasă să fiarbă încet. Poți să adaugi sare și, dacă vrei, puțin piper alb.
Supa va putea fi servită alături de crutoane sau de baghetă crocantă.
Salată de paste cu leurdă
Salatele de paste sunt un fel de mâncare consistent și pot fi și pe placul celor mici. Încercați să preparați o salată precum cea de mai jos, care se va remarca și datorită aromei proaspete de leurdă.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Salată de paste cu leurdă:
450 g de spaghete
8 lingurițe unt sau o combinație între unt și ulei de măsline
2 lingurițe pătrunjel
1 linguriță mentă proaspătă
2 linguri de leurdă
2 lingurițe busuioc
1/ 2 cană brânză telemea/parmezan
roșii cherry
un castravete
măsline (negre)
o cutiuță de boabe de porumb dulce
Timp de preparare: 20-30 de minute
Cum se prepară Salata de paste cu leurdă:
Pasul 1: Fierbe pastele, urmând indicațiile de pe ambalaj. Pune-le la scurs.
Pasul 2: Spală menta și o vei toca.
Pasul 3. Vei spăla și busuiocul și îl vei toca.
Pasul 4: Ocupă-te și de leurdă: o vei spăla și o vei tăia fâșii.
Pasul 5: Spală roșiile și taie-le bucățele.
Pasul 6: Spală castravetele și taie bucăți mai mari (pe verticală).
Pasul 7: Topește untul/combinația unt-ulei de măsline într-o tigaie și adaugă peste ea pătrunjelul, menta și busuiocul. Lasă pe foc aproximativ 2 minute.
Pasul 8. Pune spaghetele pe un platou. Peste ele vei pune leurda și boabele de porumb.
Pasul 9: Toană untul și ierburile peste paste.
Pasul 10: Brânza va fi tăiată cubulețe și pusă peste salată.
Pasul 11. Decorează cu roșiile, castravetele și măslinele.
Surse:
www.garlicmatters.com; www.daydreamingfoodie.com; www.recipes-simply-delicious.com; www.goodfood.uktv.co.uk;
www.leitesculinaria.com; www.picantecooking.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!