- Pui cu rucola și roșii
- Ingrediente pentru 4 porții de Pui cu rucola și roșii
- Cum se prepară Pui cu rucola și roșii
- Tacos cu pui
- Ingrediente pentru 2 porții de Tacos cu pui
- Cum se prepară Tacos cu pui
- Pui cu cartofi și cu rozmarin
- Ingrediente pentru 4 porții de Pui cu cartofi și cu rozmarin
- Cum se prepară Pui cu cartofi și cu rozmarin
- Bărcuțe din zucchini, umplute cu piept de pui
- Ingrediente pentru 8 porții de Bărcuțe din zucchini, umplute cu piept de pui
- Cum se prepară Bărcuțe din zucchini, umplute cu piept de pui
- Pui cu muștar și cu zucchini
- Cum se prepară Puiul cu muștar și cu zucchini
- Timp preparare:
- 25-50 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Finger Food, Piept de pui, La cuptor, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, Ciocanele de pui, La foc, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Vara, Mozzarella, Carne, Lactate, Legume, Rosii, Cartofi, Ardei, Rucola, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de pui, diverse legume, ulei de masline, condimente, diferite tipuri de branza
Pui cu rucola și roșii
Următoarea rețetă de vară vă oferă carne de pui gătită simplu, alături de savoarea roșiilor suculente și de prospețimea rucolei. În plus, preparatul va dobândi consistență și datorită brânzei mozzarella și nu vă va lua mult timp să-l gătiți.Ingrediente pentru 4 porții de Pui cu rucola și roșii
500 g piept de pui150 g rucola
150 g roșii cherry
60 g brânză mozzarella
1 lingură ulei de măsline extravirgin plus o altă lingură de ulei obișnuit pentru a unge cu el carnea
1 lingură oțet balsamic
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 25 de minute
Cum se prepară Pui cu rucola și roșii
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Roșiile și rucola vor fi spălate
Pasul 3: Pieptul de pui va fi tăiat în 4 sferturi și pus într-o tavă cu folie de aluminiu. Pune peste el sare și piper, dar și puțin ulei
Pasul 4: Puiul va fi copt cam 15 minute
Pasul 5: Brânza mozzarella va fi tăiată cubulețe
Pasul 6: Într-un vas vei pune laolaltă rucola, roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sare. Le vei amesteca bine
Pasul 7: Așează salata pe o farfurie și o vei servi alături de carnea de pui.
Tacos cu pui
Tacos este un preparat ce a cucerit lumea. Dacă vrei o variantă cât mai ușoară, numai bună pentru vară, combină carnea de pui cu legume proaspete. Cu siguranță că toți cei ce vor servi aceste tacos vor fi încântați și îți vor solicita să mai gătești așa ceva.
Ingrediente pentru 2 porții de Tacos cu pui
250 g piept de pui
6-8 roșii cherry, bine coapte
2 lingurițe ulei de cânepă
1 căpățână mică de usturoi
1 ardei iute jalapeno (mic)
2 lingurițe cilantro
2 lingurițe zeamă de lămâie verde și câteva felii suplimentare pentru a servi
2 cepe roșii mici
6 tortilla mici, de porumb
Timp de preparare: 35 de minute
Cum se prepară Tacos cu pui
Pasul 1: Pieptul de pui va fi spălat și tăiat cubulețe, după care vei presăra peste ele sare și piper
Pasul 2: Roșiile vor fi tăiate pe lungime și le vei pune într-o tigaie încinsă, cam 8-10 minute. După ce acestea se gătesc, le vei decoji și vei avea grijă să rămână doar miezul lor.
Pasul 3: Pune 1 linguriță de ulei într-o altă tigaie și vei pune bucățile de piept de pui să se rumenească aproximativ 3-5 minute
Pasul 4: După ce puiul s-a mai rumenit, adaugă cealaltă linguriță de ulei și adaugă și ceapa alături de el. Ceapa se va găti cam 2 minute
Pasul 5: Continuă să adaugi lângă aceste ingrediente și usturoiul tocat și ardeiul jalapeno (fără semințe).
Pasul 6: Pune alături de aceste ingrediente și cilantro tocat mărunt, ceapa roșie și zeama de lămâie verde. Nu uita să adaugi și roșiile. Gătește totul până când puiul se rumenește bine, iar restul de ingrediente se vor înmuia.
Pasul 7: Distribuie amestecul cu pui în cele 6 mini-tortilla și servește preparatul alături de felii de lămâie
Pui cu cartofi și cu rozmarin
Rozmarinul se armonizează foarte bine cu carnea de pui, iar zeama de lămâie îi va conferi frăgezime. Alături de cartofi, puteți pregăti o rețetă de vară deloc dificil de realizat, ce poate fi pe placul întregii familii.
Ingrediente pentru 4 porții de Pui cu cartofi și cu rozmarin
4 copane de pui
4 cartofi roșii (de mărime medie)
4 linguri de rozmarin proaspăt
4 linguri unt topit
felii de lămâie (provenite de la 1 lămâie mare sau 2 mai mici)
sare și piper
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară Pui cu cartofi și cu rozmarin
Pasul 1: Cartofii vor fi curățați și tăiați rondele groase
Pasul 2: Pe copanele de pui se va pune sare și piper
Pasul 3: Copanele vor fi puse îtr-o pungă specială de copt, alături de feliile de cartofi. Peste ele vei adăuga untul topit, feliile de lămâie și rozmarinul. Punga pentru copt va fi securizată.
Pasul 4: Vei lăsa puiul și cartofii la cuptor cam 30-35 de minute.
Bărcuțe din zucchini, umplute cu piept de pui
Dacă vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu un preparat gustos și ușor, cu carne de pui, încearcă și rețeta de vară mai jos. Ea se bazează pe zucchini, dar și pe mai multe feluri de brânză cremoasă.
Ingrediente pentru 8 porții de Bărcuțe din zucchini, umplute cu piept de pui
4 zucchini
2 piepți de pui dezosați
120 g cremă de brânză dulce
1 cană și jumătate de brânză mozzarella, rasă
1/4 cană brânză cu mucegai
1/2 cană ceapă roșie, tocată
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Bărcuțe din zucchini, umplute cu piept de pui
Pasul 1: Dovleceii vor fi spălați și tăiați pe jumătate. Le vei scoate miezul.
Pasul 2: Pieptul de pui va fi tăiat cubulețe
Pasul 3: Pune laolaltă jumătate de cană de brânză mozzarella, pieptul de pui și crema de brânză. Amestecă-le
Pasul 4: Fiecare bucată de dovlecel va fi umplut cu amestecul cu pui și brânză. Deasupra „bărcuțelor" de zucchini vei adăuga restul de mozzarella
Pasul 5: Dovleceii vor fi dați la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pasul 6: Îi vei scoate de la cuptor, îi vei unge și cu puțină brânză cu mucegai și vei adăuga și ceapa roșie.
Pui cu muștar și cu zucchini
Zucchini fac parte dintre cele mai îndrăgite legume ale verii, de aceea trebuie să îi includeți în cât mai multe dintre rețetele de vară. Puteți să pregătiți oricând și rețeta cu pui de mai jos, ce va fi gustoasă mai ales datorită aromei de cimbru și care este foarte potrivită atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină.
Ingrediente pentru 4 porții de Pui cu muștar și cu zucchini
4 piepți de pui mici
2 linguri muștar cu boabe (de exemplu, muștar de Dijon)
2 zucchini
2 ardei grași galbeni (nu prea mari)
2 cepe roșii mici
1 cană și jumătate de roșii cherry (cât mai mici)
4 lingurițe de ulei de măsline
1 lingură cimbru proaspăt
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Puiul cu muștar și cu zucchini
Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 200 de grade
Pasul 2: Zucchini vor fi tăiați rondele
Pasul 3: Ardeii grași vor fi spălați și tăiați bucățele
Pasul 4: Ceapa va fi spălată și tăiată Julien
Pasul 5: Roșiile vor fi spălate
Pasul 6: Cimbrul va fi spălat și tocat
Pasul 7: Începe să pregătești hârtia de copt pentru a obține pachețele în care vei introduce bucăți de piept de pui. Vei proceda astfel: foliile de hârtie de copt (cu lungimea de 40-50 cm) vor fi îndoite pe jumătate, oblic. După aceea vei contura cu creionul, pe partea cealaltă, o formă ca de inimă. Vei decupa apoi inima și o vei desface.
Pasul 8: În pachetul obținut vei introduce o bucată de piept de pui, pe care vei pune și puțin muștar. Fiecare bucată de pui va fi pusă într-un asemenea pachet
Pasul 9: Dovleceii, roșiile, uleiul de măsline, ceapa, cimbrul, sarea și piperul vor fi puse laolaltă într-un vas
Pasul 10: Vei pune câte un sfert din cantitatea de legume în câte un pachețel cu pui
Pasul 11: Vei continua să îndoi hârtia de copt pentru a securiza bine pachețelele cu carne și cu legume
Pasul 12: Pachețelele vor fi date la cuptor pentru 25-30 de minute
Pasul 13: Așteaptă cam 5 minute până când să le poți desface pentru a servi preparatul.
Surse:
www.eatingwell.com, www.goodhousekeeping.com, www.instagram.com
Surse poze:
www.instagram.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!