- Salată cu quinoa și edamame
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată cu quinoa și edamame
- Cum se prepară Salată cu quinoa și edamame
- Piure de edamame
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Piure de edamame
- Cum se prepară Piure de edamame
- Supă de edamame și mazăre
- Ingrediente pentru 4 porții de Supă de edamame și mazăre
- Cum se prepară Supa de edamame și mazăre
- Noodles cu edamame
- Ingrediente pentru 5-6 porții de Noodles cu edamame
- Cum se prepară Noodles cu edamame
- Orez cu somon și edamame
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Orez cu somon și edamame
- Cum se prepară Orez cu somon și edamame
- Timp preparare:
- 15-50 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Salate, Supe, Finger Food, La foc, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- edamame, carne, peste, diverse boabe, legume, ulei, mirodenii
Salată cu quinoa și edamame
Oferă-i copilului tău o porție de nutrienți valoroși cu ajutorul rețetei cu edamame de mai jos. Alături de acestea, vei adăuga quinoa, care este un aliment binevenit pentru creșterea sănătoasă a copilului deoarece este sursă de proteine, de antioxidanți, de vitamine (cum ar fi A, D și E), de minerale (fier și calciu), dar și de fibre. Pentru o salată cât mai reușită, alege boabe de fasole de calitate, cu coaja cât mai subțire.Ingrediente pentru 4 porții de Salată cu quinoa și edamame
1/2 cană quinoa1 cană edamame congelate
1 cană apă
boabe de fasole (albe și roșii, din conservă)
2 linguri ulei de măsline
1/4 cană zeamă de lămâie
1/4 cană frunze de coriandru (proaspăt)
sare (după gust)
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Salată cu quinoa și edamame
Pasul 1: Vei pune quinoa la fiert. Inițial vei da focul mai tare, iar ulterior, cam după 15 minute, îl vei reduce și vei lăsa să se fiarbă încet, până când quinoa absoarbe apa. Nu uita să pui și sare
Pasul 2: Într-un vas vei pune la un loc edamame și frunzele de coriandru.
Pasul 3: Vei adăuga peste ele quinoa răcită, dar și zeama de lămâie, uleiul de măsline. Vei amesteca bine și după aceea vei adăuga și boabe de fasole
Piure de edamame
Această rețetă cu edamame este ideală pentru copii, în condițiile în care piureul obținut poate fi utilizat în cele mai diverse combinații. Spre exemplu, micuții vor fi atrași dacă vor avea la îndemâna tortilla cu piure de edamame, dacă acesta va fi servit alături de niște chifteluțe sau hamburgeri de pui, dacă va fi alăturat unor legume tăiate în forme inedite, dacă va fi pus pe sandvișuri etc..
Ingrediente pentru 4-6 porții de Piure de edamame
400 g edamame congelate
3 căni supă de legume (preparată în prealabil)
1/2 cană iaurt grecesc
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Piure de edamame
Pasul 1: Vei pune într-o cratiță supa de legume și edamame. Le vei lăsa la fiert cam 8-10 minute
Pasul 2: Vei scurge edamame și vei păstra o jumătate din zeama în care au fiert
Pasul 3: Vei pune edamame în blender și vei adăuga peste ea și zeama. Adaugă și iaurtul, până când vei obține piure
Supă de edamame și mazăre
Această supă poate fi pregătită în câteva minute, constituind o sursă excelentă de minerale și de fibre. Pentru o consistență cremoasă și ușoară, apelează la adaosul de lapte de migdale.
Ingrediente pentru 4 porții de Supă de edamame și mazăre
200 g edamame
200 g mazăre
500 ml supă de legume (preparată în prealabil)
5 cepe verzi
1 pumn de frunze de busuioc proaspăt
50 g frunze de rucola
300 ml lapte de migdale
Timp de preparare: 15-20 de minute
Cum se prepară Supa de edamame și mazăre
Pasul 1: Ceapa va fi spălată și tocată mărunt
Pasul 2: Pune la un loc edamame, mazărea, supa de legume, ceapa verde și lasă-le la fiarbă cam 5 minute
Pasul 3: Adaugă peste aceste ingrediente și frunzele de rucola, dar și busuiocul și laptele de migdale.
Pasul 4: Jumătate din cantitatea de legume va fi pusă în blender, în timp ce restul vor fi păstrate întregi
Pasul 5: Vei combina legumele date prin blender și cele rămase întregi
Noodles cu edamame
Noodles pot fi oricând vedete dacă vor fi puse în valoare datorită unor ingrediente deosebite. De exemplu, în rețeta de mai jos se poate remarca o combinație de edamame, carne de pui și sos de soia, ce vor conferi o savoare aparte.
Ingrediente pentru 5-6 porții de Noodles cu edamame
230-250 g noodles
2 piepți de pui (cam de 250 g fiecare), fără piele
2 cănă edamame congelate
1 lingură amidon
1 lingură ulei
1 ceapă roșie mică
1 morcov
2 linguri oțet de orez
2 linguri sos de soia (organic și cât mai puțin sărat)
sare (după gust)
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Noodles cu edamame
Pasul 1: Vei fierbe noodles conform indicațiilor de pe ambalaj. Îi vei clăti în apă rece, îi vei scurge bine și îi vei lăsa la răcit
Pasul 2: Vei tăia pieptul de pui cubulețe și îl vei pune într-un castron alături de amidon și sare
Pasul 3: Vei pune ulei într-o tigaie și vei pune puiul la rumenit (cam 2-4 minute)
Pasul 4: Vei rumeni apoi și ceapa roșie, tocată mărunt (cam 1-3 minute)
Pasul 5: Vei pune la un loc noodles, pieptul de pui, ceapa, sosul de soia, oțetul de orez și edamame. Le vei amesteca bine și le vei mai lăsa pe foc pentru aproximativ 3-5 minute, până când ingredientele se gătesc așa cum trebuie. Vei curăța și morcovul și apoi vei crea din el un alt del de „noodles”, cu care vei decora preparatul pentru un plus de culoare.
Orez cu somon și edamame
Este o rețetă inspirată din bucătăria asiatică. Cel mai important beneficiu al ei este că-i va furniza copilului nutrienți prețioși, atât de utili pentru o dezvoltare optimă.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Orez cu somon și edamame
120 g boabe de edamame
400-450 g somon proaspăt (file)
1 cană orez cu bobul lung
1/3 cană sos de soia (cât mai nesărat)
4 cepe verzi (tocate0
1 lingură zahăr brun
2 linguri oțet de orez
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 50 minute
Cum se prepară Orez cu somon și edamame
Pasul 1: Peste orez vor fi puse 2 căni și 1/3 apă. Vei da focul mai tare și apoi îl vei lăsa mai încet. Orezul va fi lăsat la foc mic, acoperit cu un capac, pentru aproximativ 10 minute
Pasul 2: Vei spăla peștele și vei tăia cubulețe, peste care vei adăuga sare și piper
Pasul 3: După ce orezul s-a gătit timp de 10 minute, vei pune deasupra lui peștele și le vei lăsa să mai stea pe foc aproximativ 7-10 minute
Pasul 4: Vei pune peste orez și peste pește boabele de edamame. Le vei mai lăsa pe foc pentru alte 3-5 minute
Pasul 5: Vei amesteca ceapa verde, oțetul, zahărul, sosul de soia.
Pasul 6: Sosul rezultat va fi turnat peste orezul cu pește și edamame
Surse:
www.aliinthevalley.com, www.aroundannastable.com, www.bhg.com,www.livestrong.com, www.marthastewart.com, www.secretsauce.co.uk
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!