- Timp preparare:
- 3 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Banane, La foc, Lapte, Fructe, Lactate, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Prajituri cu fructe, Prajituri cu banane, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Torturi cu fructe, Pasti, Zi de nastere, Torturi de casa, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- banane, lapte
Ingrediente pentru tort cu banane:
Blat:10 oua, 12 linguri de zahar
12 linguri de faina, 1 plic de praf de copt,
2 linguri ulei, compot sau suc de fructe
Crema:
3 banane, 6 oua,
1 cana de zahar,
1 ceasca de lapte, esenta de vanilie
2 pachete de unt moale - scoate-l din frigider cu 1-2 ore inainte
stafide - optional
Cum prepari tort cu banane:
Pentru blat, bate albusurile separat cu putina sare si apa rece pana ce devin spuma. Separat amesteca galbenusurile cu putina sare si ulei. Apoi incalzeste-le usor si adauga-le peste albusuri. Amesteca totul bine, pune intr-o tava unsa cu putin unt la copt, pentru o ora. Scoate la racit si taie blatul in 3 blaturi subtiri, insiropeaza blaturile cu zeama de la compot sau cu suc de fructe.
Pentru crema amesteca 6 oua cu 1 cana si ½ de zahar si cu o ceasca de lapte, punand compozitia pe foc, la foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pan ace incepe sa fiarba si sa se ingroase. Ia compozitia de pe foc, si continua sa mai amesteci pentru inca 2-3 minute, altfel crema nu mai iese asa fina. Separat bate untul spuma - la robot sau cu telul. Adauga crema racita, stafide, esenta de vanilie.
Pune peste blat, un strat de crema, un strat de banane taiate felii, apoi un alt blat, si tot asa. Lasa tortul la rece macar 2-3 ore. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!