
-
Timp preparare:
- 60 de minute
-
Varsta:
- 1 - 2 ani
-
Nivel dificultate:
- mediu
-
Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, Lapte, Cascaval, Piure bebelusi, Lactate, Legume, Oua, Cartofi, Mancaruri, Piure, Frantuzesti, Oua de gaina, Pranz, Cina, Deosebite, Cartofi la cuptor
-
Ingrediente principale:
- cartofi, lapte, oua
Ingrediente pentru sufleu de cartofi:
2 cartofi medii
80 g de unt
30 g de parmezan
85 g de branza Cheddar sau cascaval
2 fire de ceapa verde
2 oua
6 linguri de lapte
Cum prepari sufleu de cartofi:
Fierbe cartofii in coaja. Cand s-au fiert si s-au racit, curate-I de coaja. Paseaza-i intr-un castron. Preincalzeste cuptorul. Unge cu unt cateva castroane mici de cuptor. Incalzeste untul si laptele intr-o tigaie, adauga-le peste cartofii piure, adauga ceapa verde taiata marunt, branzeturile date pe razatoarea mica si galbenusurile de oua. Amesteca bine. Separat bate albusurile spuma si incorporeaza-le usor in amestecul de cartofi. Adauga amestecul in castroane si pune la cuptor pentru 15-17 minute pana ce capata o culoare aurie. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!