- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri cu spanac, Mancaruri cu smantana, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Primavara, Vara, Smantana, Cascaval, Lactate, Legume, Spanac, Mancaruri, Romanesti, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- spanac, rosii, smantana
Ingrediente detaliate pentru spanac florentin
300 g spanac
3-4 rosii
3 linguri smantana
1 cubulet de unt
cascaval
sare, piper
Cum preparam spanac florentin:
Intr-o cratita mai inalta punem la topit untul la foc mic. Spanacul curatat si spalat se adauga peste untul topit si completam cu o cana de apa, sare si piper. Lasam la foc mic pana cand spanacul se inmoaie, se pune capacul la cratita si se amesteca cand si cand. Intr-o tava unsa cu unt asezam rosiile spalate si taiate cuburi, dam tava la cuptor pana cand se coc rosiile. Spanacul inmuiat se scurge bine de apa se aseaza intro forma unsa cu unt (poate sa fie si de chec), peste spanac se aseaza rosiile coapte, se rade cascavalul deasupra si se mai lasa la cuptor 10-15 minute. Spanacul florentin este absolut delicios servit cu smantana, dar merge si langa un ou prajit. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!